Go Back
Udskriv

Sauce Hollandaise - let med sous vide

Ingredienser

  • 3 æggeblommer
  • 250 gram smør
  • 15 ml citronsaft svarer til 1 spiseske
  • 5 ml vand
  • 1/4 tsk hvid peber
  • 1/2 tsk salt

Sådan gør du

  1. Find et glas, der er passende i størrelsen. Du skal være opmærksom på, at åbningen skal være stor nok til, at du kan stikke en stavblender ned i den. Brug et glas der nogenlunde passer til mængden af sovs, så hvis du følger opskriften, så skal du ikke bruge et 2 liters glas. Det har betydning, når du skal blende din sauce hollandaise.

  2. Hæld 3 æggeblommer i bunden af dit glas

  3. Tilsæt saften fra citronen og vand

  4. Skær smøret i passende størrelse, så det kan være i glasset

  5. Hæld salt og peber i

  6. Nu kan du skrue låget på og sætte glasset på køl frem til at du skal bruge det. Ellers propper du det i dit vandbad

  7. Sæt din sous vide maskine på 60 grader. Sæt glasset i (hold det nede med noget tungt) og lad stå i 30 minutter.

  8. Når tiden er gået, kan du tage glasset op og stikke blenderen ned i bunden af glasset. Tryk et par gange så du stille og rolig samler saucen. Fortsæt med at blende mens du bevæger blenderen opad.

  9. Smag til med salt, peber og citronsaft

  10. Hvis tidsplanen er skredet en smule, så skruer du låget på igen og holder saucen varm i vandbadet