Go Back
Udskriv

Panna cotta med koldskål

Sommerlig og let dessert

Antal 4

Ingredienser

Panna cotta

  • 275 gram koldskål
  • 3 blade husblas
  • 1,7 dl piskefløde
  • 75 gram flormelis

Kompot af skovbær

  • 300 gram skovbær (jeg købte dem på frost)
  • 150 gram sukker

Tilbehør

  • kammerjunker
  • friske jordbær

Sådan gør du

  1. Husblassen lægges i blød i rigelig koldt vand. Den må ikke være hård, når den skal bruges.

  2. Imens piskes fløden meget let. Tilsæt flormelisen og pis det ud i fløde. Den må ikke blive for sat, så pas på med at piske for meget. Den skal nærmest stadig være lidt løbende i konsistens men let luftig.

  3. Find to små gryder frem. Hæld koldskålen og i den ene og lun den. Den skal ikke koge eller blive for varmt. I den anden gryde putter du husblassen i. Pres næste alt vandet fra inden du kommer det i gryden. Varm husblassen op til den smelter. Kom en lille smule af den lune koldskål over til husblassen og slyng den rundt. Tilsæt mere og mere til husblassen er smeltet ud i koldskålen. Hvis husblassen bliver kølet for hurtigt ned, kan den lave "strenge" i panna cottaen og det er ikke så lækkert.

  4. Hæld koldskålen over i den lette flødeskum, og vend det hele sammen.

  5. Hæld cremen over i nogle serveringsskåle eller glas og stil på køl et par timer, til panna cottaen har sat sig. Du kan også bruge silikoneforme som på billedet. Jeg brugte mine og kunne presse panna cottaen ud til en tallerken i stedet.

  6. Imens panna cottaen hygger sig i køleskabet, koger du skovbær og sukker sammen. Stil det derefter på køl.

  7. Server panna cotta på helt klassisk koldskålmanér med knuste kammerjunker, friske jordbær og en skefuld af skovbærkompotten.

    let panna cotta med koldskål