Go Back
Udskriv

Poke Bowl med laks

Poke Bowl med neutral laks med sort sesam, flamberet laks og marineret laks.

Antal 4 personer

Ingredienser

  • 4 dl sushiris
  • ris eddike (til at smage risene til med)
  • 600 g laks
  • 50 g Wasabi ærter
  • ½ augurk
  • 2 gulerødder
  • 2 spsk sort sesam
  • 3 avokadoer
  • 100 g pillede edamame bønner
  • 100 g sukkerærter
  • Chili mayo
  • 50 g Japanske (wakame) tangsalat

Marinade

  • 2 spsk god soya
  • 1 spsk riseddike
  • 3 tsk akacie honning
  • 1 fed hvidløg
  • 5 g tørret tang (for eksempel kombu) (kan undværes)

Sådan gør du

  1. Laksen køber du frosen, så det første du skal gøre er, at tø den op. Jeg købte 3 stykker af ca 200 gram. Du skal også have lavet en chilimayonnaise. Den kan købes, men lav den hellere selv. Du kan finde opskriften på hjemmelavet mayonnaise via linket. Bland mayoen med chilisauce som du også kan købe i supermarkedet. 

    sushi laks til Poke Bowl
  2. Lav marinaden til laksen. Bland alle ingredienserne sammen. Jeg halverede et hvidløg og gav det et dask med kniven, så det åbner sig. Du kan også presse det, hvis du har lyst. En spsk svarer til 15 ml. Hvis du synes at marinaden er meget salt, så ændrer det sig, når laksen har været deri. Skær 1/3 af laksen i mundrette stykker og kom den op i marinaden. Dæk skålen til og stil den på køl i 1-2 timer.

    marinade laks
  3. Nu skal du bare skære de andre ting til. Skræl gulerødderne med en tyndskræller. Smid det yderste lag væk men fortsæt med at skrælle gulerødderne i tynde strimler. Smid i kold vand til de skal bruges. Skær agurkerne i mundrette stykker. Mine blev fingerlange, men det er nok bedre at halvere dem. Sukkerærterne skæres i stykker og puttes i en skål. Bønner, tangsalat og wasabiærterne hældes i en skål.

    klar til poke bowl
  4. Rist sesam af på en tør pande.

    ristet sort sesam
  5. Tilbage til laksen. Jeg flamberer et stykke laks og skærer det bagefter ud i mundrette stykker. Jeg synes, at det giver laksen en super smag. Det sidste stykke laks gør jeg ikke noget ved ud over at skære det ud og drysse det med sesam.

    flamberet laks
  6. (Endnu et billede af den flamberede laks for jeg har ingen billeder af risen) Ca 1 time før spisetid sætter du risen over. Køb nogle sushiris og følg instruktionen. Når risene er dampet lidt af, smager du dem til med riseddike. Lad dem stå til servering. Risene må gerne være lidt lune.

    flamberet sushi laks
  7. Ikke så lang tid før spisning, gør du avokadoerne klar. Halver dem og snit dem i tynde skiver. Gør du det for tidligt, så bliver de brune. 

    avokado poke bowl