Udbenet hel kylling – en saftig sag

Udbenet kylling, der bliver lavet som en slags rullesteg, er en super god måde at tilberede en hel kylling på. Den bliver mere saftig i kødet, men til gengæld kræver det lige lidt ekstra forberedelsestid. Det er dog det hele værd.
Udbenet kylling med feta, persille og citronskalNår man normalt laver en hel kylling i ovnen, kræver lårkødet længere tilberedningstid end brystkødet. Derfor ender brystkødet ofte med at blive tørt og trevlet i strukturen, og det er der ingen, der gider at spise. Ved at fjerne benene, der reelt set  forlænger tilberedningstiden, kan alt kødet tilberedes ved samme tid og derfor være ens hele vejen igennem.
Rullesteg af udbenet kylling med sprødt skindHvad kræver det ud over lidt ekstra arbejde? Det kræver en meget skarp kniv, for ellers bliver det et helved, og så kræver det lidt øvelse. Det er lidt svært at lære, hvordan man skal gøre ud fra en tekst, så jeg har set forskellige videoer af andre, der gør det. Det giver en god fornemmelse af, hvad man skal være opmærksom på, når man fjerne benene. Se en af de videoer jeg har lært noget af nederst i indlægget. Sidst men ikke mindst skal man købe en god og kødfyldig kylling. Jeg har forsøgt at udbene en billig kylling, og resultatet blev ikke særlig godt.
Når benene er væk, kan du fylde kyllingen med alt muligt, rulle den og smide den i ovnen. Nogen binder den sammen (som i videoen), men jeg plejer bare at rulle den stramt, så holder den stadig formen. Kyllingen skal ca. have 30 minutter ved 175 grader. Skru eventuelt op for varmen de sidste 5 minutter, hvis skindet ikke er sprødt nok. Lad stegen hvile i 10 minutter før den skæres ud.
Lidt inspiration til fyld:
100 gram feta
½ dusk hakket persille
revet skal fra en usprøjtet citron
Bland det hele sammen og put det i midten af kyllingen.
Hvad er dit favoritfyld i kylling?
(Gemt forresten skroget til at koge en god kyllingefond på…)

En tanke om “Udbenet hel kylling – en saftig sag

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.