Italiensk klassiker, der er perfekt til en aften med gæster, da den kan laves dagen før.
Denne opskrift kan sagtens mætte 12 personer.
Jeg har brugt:
- 500 gram mascarpone
- 8 pasteuriserede æggeblommer (4 bægere)
- 150 gram sukker
- 3 dl fløde
- 15 gram vaniljesukker
- 400 gram lady fingers
- 4 dl espresso kaffe
- 1 dl marsala
- kakaopulver
Start med at sætte espresso kaffe over så den kan nå at køle af.
Pisk æggeblommer og sukker sammen til en luftig masse. Der skal piskes et stykke tid så alt sukkeret bliver opløst.
Pisk herefter fløde og vaniljesukker sammen til en let flødeskum.
Nu skal æggemassen, flødeskummet og mascaponen vendes sammen. Sørg for at mascarponen bliver rørt helt ud, så der ikke er klumper i den færdige creme.
Nu skal tiramisuen laves, og det starter med at lady fingers dyppes en en blanding af stærk kaffe og marsala.
De skal ikke ligge for længe i kaffen, da de hurtigt suger væske til sig.
I min version er der et lag lady fingers, så et lag creme, så et lag lady fingers igen og afslutningsvis et godt lag creme. Drys et lag kakao igennem en si og stil den derefter på køl i minimum 6 timer. Den bliver næsten kun bedre af at stå et helt døgn.
Velbekomme.