Test af økologisk rapsolie

Jeg har fået tilsendt 4 forskellige rapsolier af helsebixen.dk, fordi jeg fik mulighed for at teste nogle af deres produkter. Det kan måske lyde mærkeligt, at jeg så vælger rapsolie, men det kommer af, at jeg for et år siden smagte en fantastisk rapsolie, men har ikke kunne finde en siden. I håb om at falde over en super olie igen, har jeg fået tilsendt 4 økologiske rapsolier.

Jeg har ingen professionel erfaring i at testsmage, men jeg har fået hjælp af et familiemedlem, der er gammel testsmager. Et par simple smagsteknikker hjalp faktisk med at nuancere de forskellige olier, men det ændrede ikke på den endelige konklusion.

Lad mig først præsentere olierne og hvad de koster: Nærmere beskrivelse kan du se via linket.

Da jeg smagte de 4 olier første gang tænkte jeg, at de alle 4 var gode olier, så mit mål om at finde en god rapsolie var opfyldt. Problemet var bare, at jeg overhoved ikke kunne smage forskel. Meget mærkeligt, tænkte jeg, så jeg mistænkte dem for at være tappet samme sted, MEN det var de altså ikke. Det var så her jeg spurgte den familiære testsmager om hjælp.
Med hendes hjælp kunne jeg faktisk smage lidt forskel på olierne, men ikke noget der kunne trænge igennem i en almindelig madlavningssituation. Vi fandt dog begge frem til en favorit, og valgte faldt for begges vedkommende på rapsolien fra Bioplanete med Naturata Demeter lige bagefter. De 2 olier stak lidt af, fordi de var en lille smule mere rene og milde i smagen.
Vinderen med et mulehår blev derfor Bioplanete, men som sagt, kan jeg ikke smage forskel, når jeg bruger olierne i mad. De 4 olier smager alle super godt, men konklusionen må også være, at det ikke kan betale sig, at købe en dyr frem for en billig olie i dette tilfælde.
Hvorfor bruge rapsolie? Det er et super godt alternativ til oliven olie, som alle bruger i store mængder. Smagen er ofte mere mild, og rapsolie har op til 6 gange mere omega 3 end ekstra oliven olie. Rapsolie bliver ofte betegnet som en af de sundeste vegetabilske olier.
Når du får fat en god rapsolie, så skal du prøve at lave denne super gode pesto med basilikum, persille og rapsolie. Himmelsk smag!
God fornøjelse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.