Test af LCHF – “Mæt og slank med LCHF” af Jane Faerber

Så er LCHF eller Low Carb High Fat også kommet indenfor døren her i huset, og det er egentlig mest fordi, at Jane Faerbers “Mæt og slank med LCHF” er en indbydende bog frem for, at vi skal eller trænger til at komme på kur her hjemme. “Hvis man nu kan tabe et kilo eller to, så er det også værd at tage med”, er der en anden her i huset, der har sagt. Okay så prøver vi, men det er altså kun fordi at opskriftene er ret tillokkende.
Cremet grøntsagssuppe med krebs og chili

Først skal bogen have ros. Når jeg ser en kogebog første gang, plejer jeg at bladre den forholdvist hurtigt igennem og bliver inspireret af billeder og overskrifter. Derefter dykker jeg længere ned, og jeg blev faktisk godt fanget af Jane Faerbers bog. Der står rigtig meget om selve ideen med LCHF og gode forklaringer på mulige tvivlsspørgsmål, og det er et stort plus.

For eksempel løber jeg meget og skal i foråret løbe to halvmarathon. Hvordan er det så med løb og få kulhydrater? Det skriver Jane Faerber også om, og giver bud på, hvordan man kan kombinere LCHF med motion af forskellig intensitet.

Som sagt i starten er dette ikke ment som en kur, og det er der, jeg kommer lidt i tvivl om fremgangsmåden. Som navet siger, så bliver der ikke holdt tilbage på de fede produkter (og det er skønt rent smagsmæssigt!), men hvad hvis man kun er en skabs-LCHFer? Jeg kan kun forstille mig, hvor jeg ender, hvis jeg halverer mit kulhydratindtag og samtidig fordobler mit fedtindtag. Hmmm skal jeg mon sætte tid af til et par halvmarathons mere i foråret???

Nå – vi må se, hvordan det løber af stablen. Har trods alt kun haft bogen i to dage, men det har været en god start. Jeg sidder for eksempel og drikker et glas vin, mens jeg skriver dette indlæg. Det skriver Jane nemlig godt, at jeg må forsøde livet med. Tak – den er noteret. Aftenens cremede grøntsagssuppe med krebs og chili var super smagfuld og med god bid, selvom mængde af chili og cayennepeber blev mere end halveret i vores tilfælde. Ingen grund til at mishandle ungerne bare fordi at mor og far har fået en ny bog.

Har du prøvet LCHF? Og hvordan kombinerer du LCHF med motion?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.