Teres major med blomkålscreme, grønt og rødvinssauce | MadMedMartin.dk

Teres major med blomkålscreme, grønt og rødvinssauce

Opskrift på Teres major med blomkålscreme, grønt og rødvinssauce

Jeg har længe været fan af teres major, fordi det er en udskæring, hvor man virkelig får smag og værdi for pengene. Desværre bliver den ikke forhandlet så mange steder, da det ikke er en traditionel dansk udskæring. Hvis du ikke kan finde teres major (jeg køber mine i Salling, Aarhus), så brug okseculotte, oksemørbrad og du kan også sagtens servere lidt vildtkød til, hvis du for eksempel har lidt krondyrmørbrad liggende.

Til 2 personer skal du bruge:Teres major med blomkålscreme, grønt og rødvinssauce | MadMedMartin.dk

  • 400 gram teres major
  • ½ blomkålshoved
  • 1/4 liter piskefløde
  • 4-6 snackgulerødder
  • 8-10 mini forårsløg (eller de almindelige)
  • 100 g shiitake svampe
  • 100 g østershatte
  • 1 spsk honning
  • 1 dl sherry eddike
  • 1 dl rødvin
  • 1 dl god oksefond
  • 30-40 g smør
  • frisk timian

terea major | Blomkålscreme | MadMedMartin.dk

Start med at hakke hakke blomkålen i stykker, og kom det hele i gryden med alt fløden. På med lågen og lad det koge og, og så skal det småkoge under låg en lille halv time. Fløden behøver ikke dække alt blomkålen. Når blomkålen er kogt mør, så hældes alt fløden fra. Gem fløden til en anden dag – der er masser af smag i. Smid 20 gram smør ned til blomkålen, og blend til helt fint med en stavblender. Smag til med salt og hvid peber.

Sauce | teres major | MadMedMartin.dk

Saucen kan laves på samme tid som cremen. Lad en stor skefuld honning karamellisere i en gryde. Det skal få en mørk farve, men pas på, det ikke brænder på. Tilsæt herefter eddiken og lad den koge ind til det halve. Så skal vinen og fonden i, og dette skal også reduceres til det halve.

Inden du går i gang med grøntsagerne skal du krydre kødet og stege det af på panden. Teres major kan sagtens gøres færdig på panden, men alternativt giver du det en god stegeskorpe og gør det færdig i ovnen. Kernetemperaturen skal være omkring 60-62 grader, hvis du vil have det medium rear.

Gulerødder | teres major | MadMedMartin.dk

Forkog gulerødderne. De skal stadig have bid.

Svampe | teres major | MadMedMartin.dk

Rens svampene og riv østershattene i stykker, så de har samme størrelse som shiitakesvampene. Smid dem på en pande i lidt olie, så de får farve. På med timian efter lidt tid.

Grønt | teres major | MadMedMartin.dk

Smid en klat smør i panden og skru ned for varmen. Gulerødder og forårsløg skal også i panden. Vend det rundt så alt i panden får trukket noget smag.

Teres major | MadMedMartin.dk

Når kødet har trukket skærer du det i skiver. Skru op for varmen på saucen og rør et par klatter koldt smør i. Anret en god klat creme på tallerkenen og kom svampe og grønt på toppen.  Anret kødet på tallerkenen og afslut med saucen.

Velbekomme

Hvis du mangler lidt mere inspiration til, hvad du kan bruge teres major til, så er det et godt stykke kød på en pizza.

Du kan også finde mere inspiration her. Jeg brugte teres major i en udfordring (www.madbloggerudfordringen.dk), hvor emnet var en farve. Jeg lavede en rød ret med teres major, rødbede og rød skovsyre blandt andet. Se den via linket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *