Min gode kollega har flere gange glædesfyldt fortalt mig om, hvordan hans smagsløg er blevet forkælet med svinemørbrad med forskellig fyld og dertil en dejlig gorgonzolasauce. Glæden smitter og så kan jeg ikke lade være med at blive inspireret.
Saucen venter jeg med til en anden dag, men den skal helt sikkert prøves.
Til denne version bruger jeg
- 500 gram svinemørbrad
- 200 gram seranoskinke
- 100 gram gorgonzola
- 1 spiseske creme fraiche
Mørbraden pudser jeg af, så der ikke er sener eller fedt på kødet.
Gorgonzolaen rører jeg sammen med creme fraichen så den bliver mere smørbar.
Seranostykkerne lægges på et skærebræt så de lige overdækker hinanden. På billederne har jeg kun brugt 100 gram serano, men det er for lidt. Brug 200 g eller lidt mere så mørbraden bliver helt dækket ind.
Seranostykkerne dækkes med gorgonzolacremen, hvorefter mørbraden placeres så den kan rulles ind i serano og gorgonzola.
Forvarm ovnen på 175 grader og giv mørbraden ca. 25 minutter. Så er den stadig saftig og lettere rosa. En svinemørbrad kan hurtig blive en kedelig spise, hvis den bliver tør og travlet.
Bruger man et stegetermometer så bliver en svinemørbrad gennemstegt ved 68-70 grader. Jeg foretrækker en temperatur mellem 60 og 64 grader.
Gorgonzola og mørbrad er helt sikker en kombination, der er værd at prøve.
Jeg serverede mørbraden med råstegte kartofler og en couscous-salat med feta og semi dried tomater (se her).
Velbekomme.