Svinemørbrad med estragonsauce, ovnstegte kartofter og salat

Estragon har en fantastisk markant smag, og den kan bruges i meget andet end bearnaisesauce. Her har jeg brugt estragon sammen med svin og fløde, og de tre er ret gode venner.

Jeg har brugt (til 3 voksne og en på 3 år):

  • 1/2 kg svinemørbrad
  • 1/4 madfløde
  • 2 røde peber
  • 2 spiseske tørret estragon
  • 1 kg kartofler
  • olie, salt og peber

Salat

  • feldsalat
  • 1/4 galia melon
  • 1 blodappelsin
  • Tørrede tranebær
  • pistacienødder
  • olivenolie

Det første jeg gør er at skære kartoflerne i både og sætte dem i ovnen med salt, peber og olivenolie ved 200 grader (ca. 25-30 min.).

Imens renser jeg mørbraden for fedt og sener og skærer den i små 1 cm tykke bøffer. Bøffernes krydres med lidt salt og peber og så på en varm pande for at give lidt stegeskorpe. Ikke for lang tid for så bliver kødet tørt.

Kødet tages af panden og de røde peber, der er skåret i 1 cm tykke strimler, svitses derefter på den varme pande. Efter 1,5 minut tilføres estragon og fløde. De røde peber har stadig bid. Kog op og smag til med salt, peber og eventuelt lidt gastrik.

Lige før servering blandes sauce, kartofler og kød.

Salaten kræver ikke det helt store. Skyld salaten, skær blodappelsinen i både og melonen i strimler og rist nødderne med lidt salt (hvis de ikke er det i forvejen). Anret og dress med lidt olivenolie. Det er en frisk salat, der spiller godt op mod den lidt tunge ret.

Velbekomme

2 tanker om “Svinemørbrad med estragonsauce, ovnstegte kartofter og salat

  1. @ Newyorkerbyheart. Tak for det Birthe. Var også ret tilfreds med udfaldet. Og tak for dit følgeskab på bloggen.

    Hilsen Martin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.