Svensk pølseret

Svensk pølseret er egentlig ikke at finde i mange kogebøger (har jeg egentlig set den andre steder end i en gammel karoline-bog?), og sælger ikke sig selv på udseende og ingredienser, men alligevel vækker den en skjult begejstring i mig. Der er noget enkelthed og velsmag, der går lige i maven på mig, og så er jeg sikker på, at den kan kurere enhver grad af tømmermænd.

Svensk pølseret | MadMedMartin.dkOg så giver den også point hos ungerne…

Til 2 sultne voksne skal der bruges:

  • 5-6 pølser (røde eller brune)
  • 20 gram smør og en lille slat olivenolie
  • 1 stort løg
  • 1 spsk paprika
  • 3 dl mælk
  • 1 dl fløde
  • 600 g kartofler
  • 100 g tomatkoncentrat (næsten en dåse)
  • salt og peber
Hvis kartoflerne ikke er forkogte (rester fra dagen før), så start med at koge dem møre, lad dem dampe af og skær dem i mundrette stykker.
Varm en gryde op med olie og smør og svits det fint hakket løg. Når løgene er møre tilsættes paprika og svitses med et stykke tid, mens der røres rundt. Hæld nu pølser skåret i skiver ned i gryder og lad dem få lidt stegeskorpe. Hold ekstra øje så det ikke brænder på.
Mælken hældes i sammen med tomatpuren, og det hele bringes i kog under omrøring. Tilsæt fløden og lad det simre ca 10 minutter. Smag sovsen til med salt og peber. Hæld nu kartoflerne i sovsen og vend dem forsigtigt rundt. Lad det hele stå yderligere 10 minutter ved svag varme.
Svensk pølseret – en hurtig ret, der med garanti mætter.
Velbekomme

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.