Sprødstegt kulmule, dampet rødspættefilet, blomkålscreme og brunet smør med forårsløg og cashewnødder

Jeg kan altid blive inspireret af at gå i Salling Super, og det blev jeg også i fredags. Reelt set skulle jeg bare købe fisk med hjem efter arbejde, men jeg faldt over flere ting, der straks plantede ideer i hovedet på mig. Da jeg kom hjem, var alt tilbehør til fisken faktisk færdig. Heldigvis fik jeg lov til at starte forfra (og udskyde spisetiden), så min ret kunne komme på tallerkenen, godt hjulpet af hvidvin til svigermor, l’artisan til fruen og rester af boller i karry til ungerne.
Stegt kulmule, blomkålscreme og brunet smør | MadMedMartin

Jeg havde egentlig tænkt, at jeg kun skulle bruge kulmule, men Salling havde ikke nok, så jeg opjusterede med rødspættefileter. Rødspætten gør bestemt ikke retten ringere, men der er bare en lille smule mer-arbejde at lave. L’artisan er en af mine yndlingsoste. Skøn smag med et strejf af karamel. Jeg købte den for at blande den i blomkålscremen.

Til 4 tallerkenserveringer skal der bruges:

 • 4 bøffer af kulmule 200 gram (150 g hvis du også køber rødspætte)
 • 4 rødspættefileter
 • 1 blomkålshoved (stort)
 • 1/4 piskefløde
 • 100 g cashewnødder
 • 2 bundt forårsløg
 • 1 bundt persille
 • 250 gram smør
 • 100 g l’artisan
 • Olivenolie
 • salt/peber

Begynd med at skære 3/4 af blomkålet i mindre stykker og put det i en gryde med fløde, salt og peber. Lad det koge mørt under låg.

I mellemtiden snittes forårsløg og persille, og cashewnødderne hakkes. Gem det hele i en skål. Pluk resten af blomkålen i helt små buketter.

Varm en pande op og gør klar til at stege kulmulen. Når panden er varm, hældes der lidt olie på, og kulmulen steges sprød på skindsiden. Tag herefter kulmulen af panden og læg stykkerne i et ildfast fad. Færdiggør kulmulen i ovnen ved 175 grader i 7-10 minutter.

Stegt kulmule klar
til ovnen.

Når kulmulen er taget af panden smides de små blomkålsbuketter på panden for at blive stegt.

Når blomkålen i gryden er kogt mør, hældes fløden fra (gem den). Blend det til en cremet masse og riv osten i. Cremen er stadig så varm, at den sagtens kan smelte osten. Rør rundt og smag til med salt og peber. På med låget igen, og stil den til side. En anden god ost kan selvfølgelig også bruges, eller hvis du bare vil have den rene blomkålsmag, så undlad osten helt.

Hvis du laver rødspættefileter så drys salt og peber på den ene side og rul dem sammen. Læg dem i bunden af en gryde og hæld noget af fløden ved. Damp fileterne under låg ved svag/medium varme. Det tager ca 10 minutter, og det kan gøres samtidig med, at kulmulen er i ovnen.

Nu skal smøren brunes. Put alt smøren i en gryde og skru godt op for varmen. Smøren skal bruse af, som på en pande og derefter begynder den at tage farve. Pas på den ikke får for meget. Fjern evt. vallen med en ske. Når smørsaucen er klar, tages gryden af varmen og forårsløg, persille og cashewnødder hældes i.

Tag kulmulen ud af ovnen, lav 4 tallerkenanretninger og åben en kølig hvidvin.

Velbekomme

En tanke om “Sprødstegt kulmule, dampet rødspættefilet, blomkålscreme og brunet smør med forårsløg og cashewnødder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.