Sprøde pizzasnegle

Ferien er lige startet, så der skal laves nogle aktiviteter i det lille hjem. Knægten og jeg har derfor lavet pizzasnegle, for der kan han hjælpe med at ælte og putte fyld på. Knægten fandt hurtig ud af, at dejæltning er så sjovt, at farmand kun kan bruges som opvasker.

Jeg fik dog lov at styre ingredienslisten, så her er, hvad vi brugte til ca. 20 pizzasnegle.

Dej

  • 10 gram gær
  • 2 dl lunken vand
  • 330 gram hvedemel
  • 10 gram sukker
  • 5 gram salt
  • 2 håndfuld Amo fuldkorns hvedemel

Fyld

  • Blendet langtidsbagte tomater (se her)
  • En pakke revet ost
  • En pakke skinkestrimler
  • Pepperoni

Gæret og sukkeret opløses i halvdelen af vandet. Herefter tilsættes melet og saltet og det arbejdes nu ud i vandet. Hæld resten af vandet ved og saml dejen helt. Nu skal der lidt mel på bordet og så skal dejen æltes i 5 minutter. Her kan ungerne virkelig slå sig løs. Herefter skal dejen hæve tildækket i ca en time.

Efter en time er dejen omkring dobbelt så stor, og den skal nu tilbage på bordet og rullet ud (ca. 60 x 30 cm). Jeg hælder fuldkorns hvedemel på bordet og ruller dejen heri. Jeg synes, at det giver en lækker og sprød overfalde, men alm. hvedemel kan også bruges. Husk rigelig mel så dejen ikke klæber til bordet, når pizzaen skal rulles.

Så skal fyldet på. Jeg plejer at lave en stribe på langs med pepperoni. Kun en stribe af to grunde.For det første er det sjovt når alle bid ikke smager ens. For det andet synes jeg, at olien fra pepperroni bliver meget i en lille pizzasnegel, men det er en smagssag.

Når fyldet er på, rulles pizzaen sammen på langs og skæres i 3 cm tykke skiver. Forvarm ovnen på 175 grader og bag pizzasneglene i 20-25 minutter.

Herefter gælder det bare om at få de andre til bords.

Velbekomme.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.