Spansk omelet med chorizo salat

DMI melder storm og vi er lige startet på januar… så er stemningen vist lagt. Derfor pakker vi lige pander og ingredienser og smutter en tur til Spanien.

“He utilizado” eller google-oversat fra spanske til dansk: Jeg brugte:

  • ½ kg kartofler
  • 2 løg
  • 5 mellemstore æg
  • 1 dl madfløde
  • salt/peber
  • olivenolie/stegemargarine
  • chorizopølse
  • cherry tomater
  • basilikum

Kog kartoflerne møre og lad dem dampe af på et skærebræt. Kartoflerne skal skæres i mindre stykker (det fik jeg min lille hjælper til at gøre, hvilket var til stor glæde) og derefter på panden, så de kan få farve og stegeskorpe. Det er det, der giver smag til omeletten.

Tilsæt de fint snittede løg til kartoflerne og lad dem falde sammen.

Æg, fløde, salt og peber piskes sammen, og når kartofler og løg er færdig, vendes de forsigtigt i æggeblandingen. I mens hældes olivenolie i panden. Slyng olien rund i panden så det kommer op ad siderne. Så slipper omeletten bedre og bliver stegt over det hele. Hvis du kan så vend omeletten, så den får på begge sider.

Kom skiveskåret chorizo på en ny pande mens omeletten hygger sig. Du behøver ikke at bruge olie for chorizoen frigiver rigelig olie og fedt til at stege dem dejlig sprøde. Når chorizoen er ved at være færdig tilsættes tomaterne. Vend dem godt rundt i olien fra chorizoen et minuts tid. Tilsæt frisk basilikum og så er du klar til servering.

Server eventuelt med frisk rugbrød.

Velbekomme eller buen provecho

    Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.