Smagfuld fond til ramen suppe

Opskrift på fond til ramen suppe

Jeg er blevet stor fan af ramen suppe. Egentlig nok fordi, der ingen regler er. Bare gode råvarer i en skål og så en god suppe eller fond til. Suppens smag er det vigtigste for mig. Jeg kan godt lide at bruge en mørk suppe med masser af smag. Jeg har eksperimenteret med forskellige versioner. Jeg kan godt lide at bruge en mørk hønsefond som suppe, og den kan du se opskriften på i linket her.

Denne opskrift på ramen suppe er tættere på en mørk grøntsagsfond, men jeg bruger vandet, som jeg har kogt kyllingen i. Når vi alligevel skal have kylling i ramen, så kan man lige så godt bruge den fond, der kommer af at koge en hel kylling. Hvis du gerne vil have en ren grøntsagssuppe, så bare brug vand.

Hele essensen med denne opskrift er, at bruge en masse forskellige grøntsager og lidt kombu tang, vende det i tomatpuré og branke det af i ovnen, så det næsten bliver brændt. Kog det hele i vand eller kyllingfond og si det hele til sidst. Du får en ret fyldig suppe ud af det. Hvis du koger det yderligere ind, så kan det også bruges til sauce.

Ramen suppe - opskrift på fond

En ramen suppe bliver ikke bedre end den fond/suppe, den serveres med. Har får du opskriften på en mørk og smagfuld suppe.

Ret Suppe
Køkken Japansk
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 2 timer
Samlet tid 2 timer 20 minutter
Forfatter Martin

Ingredienser

 • 2 løg
 • 3 små gulerødder
 • 3 champignon
 • 2 fed hvidløg
 • 1/4 blomkål
 • 1/4 broccoli
 • 1 porre
 • 5 blade kombu tang (dashima tang)
 • 3 liter vand eller kyllingfond
 • 1 dåse tomatpuré

Sådan gør du

 1. Hvis du vil bruge en kyllingfond, så start med at rens en hel kylling. Put den i en gryde og dæk den med koldt vand. Kog kyllingen stille og rolig. Fjern løbende urenheder fra overfladen. Efter ca en time kan du tage kyllingen op. Lad den køle af og pluk den for kød. Det er den bedste måde at udnytte en hel kylling på. Du har nok 3 liter kyllingfond tilbage, som du kan koge grøntsagerne i.

  ramen kylling opskrft
 2. Rens alle dine grøntsager, så der ikke er jord på. Du kan sagtens bruge andre grøntsager end dem, jeg har brugt eller flere af de enkelte. Prøv dig frem.

  ramen opskrift mørk
 3. Find en bradepande og et mandolinjern frem og snit alle grøntsagerne ned i bradepanden. Tricket er, at de alle bliver tilberedt på samme tid, når de er lige tykke.  

  opskrift ramen suppe
 4. Hæld lidt olivenolie ud over grøntsagerne og tilsæt tomatpuré. Brug fingrene til at massere olie og puré rundt på alle grøntsager.  

  grøntsagssuppe mørk
 5. Sæt bradepanden i ovnen ved 200 grader. Efter en time er grøntsagerne ristet godt af. De skal ikke være brændte. Hvis grøntsagerne ligger i lag, så rod lidt rundt i dem nu og da.

  grøntsagssuppe ramen
 6. Over i gryden med grøntsager og vand/fond. Lad det koge en times tid. Jeg brugte 3 liter væske og havde 2 liter tilbage, da jeg stoppede.

  ramen suppe opskrift
 7. Hæld det hele igennem et fin si og pres væden ud af grøntsagsresterne.

  mørk grøntsagsfond
 8. De næsten brændte grøntsager giver både smag og farve til suppen. Smag til med salt og peber og så er den klar.

  ramen mørk suppe opskrift
 9. Når suppen/fonden kommer i en hvid tallerken, så kan man tydeligt se, hvor mørk den er.

  mørk fond ramen
 10. Du kan som sagt bruge suppen til din ramen eller som en sauce - så skal den bare koges lidt mere ind.

Jeg har lavet en lille video med fyld til en ramen suppe. Den kan du se her som lidt inspiration.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering