Semi dried tomater

Tomater kan få den mest fyldige og fantastiske smag, når de får lov at hygge sig i en ovn ved svag varme.
Køb nogle cherry tomater og læg dem i et ildfast fad. Prik et hul i hver tomat med spidsen af en kniv. Kom lidt olivenolie, havsalt og frisk timian ved.
That’s it!
Og så skal de selvfølgelig 4-5 timer i ovnen ved 120 grader…
Tomaterne skrumper ind, men de forbliver saftige. Det meste af væden fordamper ud af det lille hul jeg lavede med kniven.
Smagen bliver super intens.
Jeg bruger dem i salater. Hvis jeg ikke bruger dem alle eller hvis jeg har lavet en større portion så kommer de på glas og dækkes med olivenolie. Smid ikke olien væk når tomaterne er spist. Det kan bruges til alt mulig andet efter, at det har trukket smag fra tomaterne og timianen.

4 tanker om “Semi dried tomater

    1. Hejsa. Jeg må ærlig tilstå, at jeg ikke har et svar på dit spørgsmål. Ihvertfald ikke hvis det skal godkendes af sundhedsmyndighederne eller hvem der nu laver reglerne for holdbarhed.

      Jeg kan derimod fortælle om min egen erfaring. Normalt får de hurtig ben at gå på, men jeg har haft den stående i køleskabet 1,5 uge uden problemer. Jeg søger bare for, at tomaterne er helt dækket af olie. På den måde minimere du ilten omkring tomaterne og dermed også forrådnelsesprocessen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.