Saftig hamburgerryg på grill/rottiserie

Saftig hamburgerryg på grillJeg må indrømme, at jeg ikke har lavet mange hamburgerrygge i mit liv, og det har nok noget at gøre med generationen. Jeg synes faktisk, at det smager godt, men tanken om at koge kødet har aldrig helt tiltrukket mig. En dag kom min svoger og fortalte, at han havde roteret en hamburgerryg i grillen, og at det blev super godt. Det blev jeg selvfølgelig nød til at efterprøve.
Et stykke med hamburgerryg i net blev købt, og rottiseriet blev gjort klar. På med hamburgerryggen og så ellers ud i grillen ved 150 grader. Efterfølgende gik jeg ind og lavede en glase, som jeg kunne pensle på mens hamburgerryggen roterede rundt.
En tradition glase til glaseret hamburgerryg består af dijonsennep og brun farin, men jeg lavede en lidt alternativ version (og bedre efter min smag). Jeg brugte 1 tsk farin, 2 spsk sød chilisauce og 1 spsk kecap manis soja sauce og 1 spsk HP sauce. 
Hamburgerryggen roterede i ca. 2 timer ved 150 grader, og derefter hvilede den i 20 minutter.
Resultatet var overraskende godt. Virkelig saftig og glasen gav en dejlig sød og smagfuld kant.
Men som novice i hamburgerrygland opdagede jeg da også et lille problem med min fremgangsmåde. Glasen karameliserer, så derfor kan nette være svært at få af. Det kan sagtens lade sig gøre, men overfladen bliver  lidt ødelagt. Det er nok derfor man først smører glasen på efter kogning og nettet er fjernet ved den traditionelle fremgangsmåde. Jeg må finde en løsning for det er ikke sidste gang jeg laver hamburgerryg på grillen.
Laver du hamburgerryg?

6 tanker om “Saftig hamburgerryg på grill/rottiserie

  1. ha ha mange tak for løsningen 🙂 Jeg har på fornemmelsen at der sker et eller andet med hamburgerryggens form, når nettet fjernes, med mindre nettet kun er til pynt 🙂

 1. Har roteret rigtig mange af de pumpede stykker kød efterhånden og løsningen er ret ligetil, man fjernet nettet inden man spidder hamburgerryggen og giver den glace 15-20 minutter inden den er færdig.
  Synes heller ikke det er nødvendigt at lade den hvile efter endt rotation, køddet er så pumpet med vand, at det er saftigt uanset..
  Jesper B.

  1. Godt ord igen, Jesper. Det er nok ikke verdens mest reelle stykke kød hvad angår produktion. Jeg køber aldrig pumpet kylling (eller neutralmarineret), og alligevel køber jeg hamburgerryg til rotiseriet!? Er der mon et ikke-vandbaseret alternativ? Tak for kommentaren 🙂

 2. jeg har prøvet for første gang at grille hamburgerryg på Rotiseriet den blev kanon god og skal prøves igen er der nogle der kender til andre opskrifter på gril eller Rotiseriet

  hilsen Niels

  1. Hej Niels

   Ja den bliver ikke helt dårlig, når den får en tur i svingmøllen over grillen. Jeg har desvære ikke lavet flere indlæg med mad på rottiserie, men det kan jo være at sommeren giver mig mulighed for at eksperimentere. Ellers er en kylling jo altid god. God weekend, når du kommer dertil.

   Martin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.