Ravioli med spinat og gedeost

Svigermor fik for snart 4 år siden et gavekort på en græsk, en spansk og en italiensk middag. Pinligt nok blev sidste middag først eksekveret i lørdags. Jeg undskyldte med, at jeg havde bruge meget lang tid – nærmest flere år – på at finde frem til den rigtige menu. Tror ikke helt svigermor hoppede på den…

Vi startede ud med en kartoffelpizza. Derefter hjemmelavede ravioli med spinat og gedeost og som afslutning fik vi langtidsbraiseret kalvebryst og hjemmelavet pasta og tomatsauce. Det hele blev skyllet ned med med lidt godt rødvin.

Kartoffelpizzaen har jeg lavet før og den kan ses her.

Min favoritret var raviolierne. Spinat, gedeost og balsamico giver en super smag. Her er, hvad jeg gjorde.

  • 400 gram durummel
  • 4 æg
  • 1 tsk salt
  • 3 tsk olivenolie

Ingredienserne æltes sammen til dejen er glat og smidig. Er den for sej så tilfør lidt vand. Herefter pakkes dejen ind i film og sættes på køl en ½-1 time. Nu kan den deles i mindre stykker og køres igennem pastamaskinen. Heldigvis fik jeg lidt hjælp til den opgave. Tror at svigermor og knægten hygge sig gevaldigt.

Det skal siges, at ovenstående opskrift er rigelig til både ravioli (2 store pr. mand) og pasta til 4 personer. Når plader og pasta skæres ud så husk ekstra mel så de ikke klister.

Fyldet til raviolierne består af

  • 100 gram frisk spinat
  • 50 gram god gedeost
  • 2 tsk balsamico eddike
  • salt/peber

En pande varmes op og tilføres olivenolie. Det skyllede og tørrede spinat smides på og det vil hurtigt falde sammen. Skru ned for varmen og tilfør gedeosten. Den vil stille og rolig smelte sammen med spinaten. Smag til med balsamico, salt og peber. Den fede ost har godt af det sure fra balsamicoen.

For at se hvordan raviolierne laves så se her.

Raviolierne koges al dente i saltet vand og serveres med lidt smeltet smør og revet parmesanost.

Velbekomme.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *