Pulled pork med barbecue sauce

Pulled pork er simpelthen en af mine ynglingsspise lige nu. Det er både saftig, sprød og super mørt. Alt i alt tager tilberedningen lang tid men det klarer heldigvis sig selv det meste af tiden. Det kræver lidt forberedelse men det er super let. Bare kom i gang…
Jeg laver pulled pork af nakkefilet. Det er et ret billig stykke kød. Det jeg bruger her vejer 1,1 kg. og kostede mig hele 39 kr. i Superbrugsen på bud.
Først sprænger jeg kødet i 12 timer for at gøre det mere mørt. Sprængningen sker i en stor mængde salt. Saltet trænger ind i kødets celler og trækker vandet ud. Uden vand i cellerne bliver de ustabile og det gør kødet mørt. Kødet kan sagtens sprænges i 12-24 timer.
Jeg har denne gang valgt at tørsprænge kødet. Nakkefileten gned jeg godt ind i masser af salt og rød paprika fra Morten Heiberg. Vær ikke bange for at komme meget salt på. Man skal nemlig skylde salten af kødet før det skal tilberedes.
Man kan også komme kødet i en saltlage bestående af vand, salt, sukker og krydderier. Det fungerer rigtig godt men tager lidt længere tid at forberede da saltlagen skal være kold, når kødet kommer i.

(Kog 4 liter vand og tilsæt 225 gram salt, 125 gram sukker og krydderier og lad det køle ned inden kødet tilsættes.)

Kom nakkefileten i et fad, der har nogenlunde samme størrelse. Tag et stykke bagepapir og gør det vådt så det bliver mere medgørlig. Kødet skal nemlig pakkes helt ind så kødet kan holde på saften under tilberedningen. Der vil komme noget saft i bunden af fadet. Det kan bruges til en god sovs, hvis man gerne vil have det til. Jeg laver sjældent sovs til når jeg laver den med barbecue sauce.

Jeg sætter den i ovnen (ikke varmluft) i 6-10 timer ved 100-120 grader. Grunden til det store tidsspænd er, at jo mere fedtholdig kødet er jo længere tid giver jeg det.Tjek kødet løbende.
Kødet kan sagtens spises når det kommer ud af ovnen, men jeg plejer at smøre den ind i barbecue sauce og give den yderligere 30-40 minutter ved 180 grader. Overfladen må gerne blive sprød og mørk/halv brændt. Smager fantastisk!!! Kan også smides på grillen men pas på med for hård varme i for lang tid. Så ender det yderste med at blive tørt.
Er det ventetiden værd? Ja bestemt! Det er en af de retter hvor man altid sidder og spiser lidt ekstra selvom man er mæt. Og så er det nemt at lave til mange gæster.
Jeg serverer det med en sommer coleslaw og ovenstegte kartofler.

Får du rester til overs så se her

Velbekomme.

2 tanker om “Pulled pork med barbecue sauce

  1. Mums, jeg glæder mig til at se, hvad familien Svendsen skal have at spise i morgen 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.