Pulled chicken | kartoffelvafler | madmedmartin.dk

Pulled chicken, peanutbutter og kartoffelvafler

Jeg fandt ud af, at pulled chicken (eller trukket kylling som det vel hedder på dansk) var et ret stort hitPulled chicken | kartoffelvafler | madmedmartin.dk hos ungerne og fruen. Måske har det noget at gøre med, at alt arbejdet med benene er klaret, men uden tvivl også fordi kødet er super saftig på grund af sovsen, der hældes ud over til sidst. Brystkødet kan godt blive tørt ved lang tilberedning, men det fixer sovsen.

Der er en forkærlighed for wraps med oksekød og salat her i huset, og det er en ret god måde, at få noget grønt i ungerne, men når nu det bliver bestilt hver uge, så bliver det sku lidt ensformigt. Derfor satte jeg mig for, at finde et alternativ som ungerne ville købe ind på.

Det blev til pulled chicken med peanutbuttersmag, salat og sprøde kartoffelvafler. Er der nogen unger, der ikke vil have vafler til aftensmad??? Det må da være et hit.

Til 2 voksne og 2 børn brugte jeg:

  • Lår, vinger og bryst fra 2 kyllinger
  • 0,75 liter grøntsag/hønsefond
  • 2 STORE skeer peanutbutter
  • 3 bagekartofler 700 gram
  • 1 æg
  • 40 gram smør

Salat

  • Tynd skåret iceberg
  • revet gulerod
  • gul peber
  • tomat
  • agurk
  • ristet sesam
  • fetaost
  • purløg
  • Creme fraiche dressing (creme fraiche, salt og peber)

Du tænker måske, at 2 hele kyllinger er meget, og du har helt ret. Der er til 2 gange eller til en tærte med kylling. Samtidig kan du også lave en kyllingfond af de 2 skrog, som du har tilbage. Du kan lige så godt optimere lidt, når du nu er i gang.

Start med at skære vinger, lår og brystkød af de hele kyllinger. Steg skindet sprødt i en høj sautepande. Du skal egentlig ikke bruge skindet, men det giver en god smag i sovsen. Tilsæt herefter fond og peanutbutter og lad kyllingen simre under låg i 1,5 til 2 timer. Kødet skal falde af benene.

Når kyllingen er mør, tager du det op og lader det køle lidt af, så du kan arbejde med det. Fjern skindet og riv alt kødet i stykker og smidt det i et fad.

Pulled chicken | kartoffelvafler | madmedmartin.dkSkru lidt op for varmen og kog sovsen ind. Fjern overskydende fedt fra overfladen. Sovsen er ret grynet på grund af peanutbutteren, men det sier du væk til sidst.

Så til kartoffelvaflerne. Riv kartoflerne og pres væsken væk. Pis et æg og vendt det i kartoflerne. Smelt smøret og rør det ud i kartoflerne. Til et normalt vaffeljern er der til 4 plader. Fordel kartoffelstrimlerne ud over vaffeljernet, og steg dem gyldne ved middelvarme. For høj varme, så bliver de alt for mørke – som mine på billedet 🙂 Når den første er færdig, lægger du den på bagepapir, og holder den varm i ovnen.

Salaten skærer du i passende stykker. Salaten er bare et bud. Du kan sagtens bruge alt mulig andet – for eksempel kunne avokado være lækkert til, men det havde jeg ikke.

Inden servering vender du den indkogte sovs med kyllingen, og lader den suge smagen til sig. Lad kartoffelvaflerne være bunden og så ellers fyld op med salat, dressing og en masse af den saftige pulled chicken.

Det var et hit herhjemme, så måske jeg kan få lov at skære lidt ned på wrapsforbruget.

Velbekomme.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.