Kylling og bacon er en god kombination. Det samme er porre og bacon. Så hvorfor ikke samle det hele i en tærte.
Til denne tærte bruger jeg
- 140 g bacon (en pakke skiveskåret)
- 350 g porre
- 250 g kyllingebryst (ca 2 stk.)
- 3 dl madfløde
- 100 g revet ost
- 3 æg
- olivenolie
- salt og peber
- tærtedej
Først skærer jeg baconstrimlerne over i 1 cm tykkelse, og kommer den i en gryde, så de kan få lidt farve og stegeskorpe.
I mellemtiden halverer jeg porrerne, og skærer dem i samme tykkelse som baconen. Jeg skyller dem grundigt så alt skidt kommer af. Herefter skal porrerne op i gryde til baconen, og lad dem så hygge sig til porrerne er faldet sammen.
Imens det sker skal kyllingebrysterne på grillen eller panden. Jeg maser kyllingerne flade så de har samme tykkelse over det hele. Derefter marinerer jeg dem kort i olivenolie, salt og peber. De skal have kort tid på panden ved god varme så de får lidt stegeskorpe. Husk at kyllingerne ikke behøver at gennemsteges, da de også bliver tilberede i ovnen.
Kyllingerne skæres i mindre stykker og samles med bacon og porre. Æg, madfløde, ost, salt og peber blandes og det hele mødes i et tærtefad, hvor dejen allerede ligger og venter…
Jeg snyder og har brugt en købe-tærte-dej. Jeg har ikke helt fundet merværdien (smag og tid) i at lave dejen selv, men det kan være at jeg bare mangler en god opskrift.
Og så skal den have 30-35 minutter i ovnen ved 200 grader, så den får en sprød og gylden overflade..
Porre-bacon-kylling-tærten serverer jeg både som frokost men også som aftensmad. Til aften plejer jeg at lave en couscous salat til.
Velbekomme.
Hej Martin.
Jeg vil give dig helt ret. Porre, bacon og kylling passer bare utrolig godt sammen både i tærter, men også i supper.
Når jeg laver tærten, putter jeg omkring 70 g hele smuttede mandler ovenpå tærten, inden den kommer i ovnen. Det giver en helt unik og god smag.
Mvh. Malene
Super ide. Det vil jeg prøve næste gang. Tak for indsparket.