Honning | gedeost | pizza | madmedmartin.dk

Pizza med serano, gedeost, honning og rucola

Solen skal ikke skinne meget før at grillen bliver varmet op til en omgang weberpizza og hygge på terrassen. Jeg har fundet en ny smagsvinder til pizza-repertoiret, og det er honning og gedeost

Til denne pizza har jeg brugt en dej lavet efter Meyers opskrift og en pizza-grundsauce, som du kan se i linket.

Til denne pizza har jeg brugt:Honning | gedeost | pizza | madmedmartin.dk

 • Pizza-grundsauce
 • Gedeost skåret i skiver
 • Frisk mozzarella
 • et par skiver seranoskinke revet i strimler
 • akacie honning
 • frisk rucola
Jeg har ikke fokuseret så meget på mængden for det afhænger af størrelsen på pizzaen, du laver. Jeg følger en regel, og det er, at ingredienser ikke skal stables oven på hinanden, for så bliver de ikke tilberedt ens.
Start med at smøre et tyndt lag sauce på den tyndt rullet pizza. Placer derefter gedeost rundt på pizzaen med lidt plads i mellem. Smyg seranostrimler rundt mellem gedeosten og riv mozzarellaen i strimler og gør det samme. Hæld tynde stråler af akacie honning ud over hele pizzaen, og smid den derefter i en ca. 250 grader varm grill/ovn.
Når den er færdig drysses frisk rucola ud over, og så gælder det bare om at nyde smagen.
Det jeg godt kan lide ved denne kombination er, at gedeostens karakteristiske smag går super godt i spænd med sødmen fra honningen. Derudover giver seranoen en god saltet smag, og rucolaen giver en god smag af peber. Sammen giver det en helt fantastisk pizza, og en klar smagsvinder i mit univers.
Den skal prøves!

Velbekomme og god fornøjelse.

Tags: Gedeost, honning, Weber pizza, pizza på weber grill, hjemmelavet pizza på grill

3 tanker om “Pizza med serano, gedeost, honning og rucola

 1. Hej Martin,

  En af mine favoritter er også serranoskinke og ruccola. Jeg har aldrig kombineret det med gedeost og honning – MEN det bliver jeg da nødt til.

  Spændende projekt du har kastet dig over med madinspiration.dk – glæder mig til at følge det.

  Mange hilsner,
  Camilla

 2. Hej Martin.
  Jeg faldt lige over din opskrift.
  Jeg elsker nemlig pizza og laver dem også tit selv med mozzarella, serrano-skinke og ruccola salat. Men som “Ostesnak” skriver, så har jeg aldrig prøvet at kombinere det med gedeost. Så det skal helt sikkert prøves. Er der en bestemt gedeost, som du kan anbefale?
  Mvh. Malene

  1. Hej Malene. Tak fordi du kiggede forbi bloggen. Jeg har brugt en del forskellige gedeoste, men har egentlig ikke en som jeg direkte kan anbefale. Jeg har købt en i salling super, der var ret markant i smagen, og de spillede ret godt sammen med sødmen fra honningen… Jeg kan desværre ikke huske hvad den hed. Jeg har også brugt de almindelige gederuller fra fakta/Brugsen, og de kan sagtens bruges men de er mere milde i smagen. Det kommer nok an på hvad man er til. God fornøjelse med det 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.