Pizza – less is more.

Første bid af pizzaen er sprødt, og der springer en smagsbombe inde i munden. Ved siden af tallerknen stiller jeg det kølige hvidvinsglas, og det eneste jeg kan lave er, at se ud over Iseo-søens blå skær imens solen bager fra en skyfri italiensk himmel. En gammel vespa tøffer forbi fortovscafeen, der er ved at være fyldt op af småsludrende, velklædte frokostitalienere. Det er skønt her! Arrhhh jeg må have et bid pizza mere, men….. så begynder det at regne, en kornfed dansk møgflue flyver ned i mit glas og naboen begynder at klippe hæk! Nej for h….. da!

Troede lige jeg var der. Det er sku da træls, at man skal nøjes med det danske sommervejr, når nu pizzaen er lige så god som i Italien!

Ja okay – der satte jeg barren højt, men det nærmer sig. Jeg har fået lavet en god grundsauce, der er mere original og mere simpel end den sauce, jeg har skrevet om tidligere.

For at ramme den italienske ånd går jeg efter “less is more”. 

En tynd sprød pizzabund, tomatsauce og mozzarella som udgangspunkt. Denne pizza smager super i sig selv. Ellers forkæl pizzaen med lidt revet serranoskinke, frisk basilikum og hvidløgsolie.

Blend følgende sammen:

 • 1 dåse tomat
 • 1 dåse tomatkoncentrat
 • 1 tsk salt
 • 1,5 tsk sukker
 • 1,5 tsk tørret oregano

Så er tomatsaucen klar.

Brødet er lavet med inspiration fra Meyers Bageri (6 pizzaer):

 • 2,5 dl lunken vand
 • 10 gram gær
 • 350 gram hvedemel
 • 50 gram rugmel
 • 10 gram havsalt
 • ½ dl olivenolie

Rør dejen sammen og ælt det godt i 10-15 minutter. Lad det hæve i 2-3 timer. Hvis du vil læse mere om bagning og dej, kan jeg varmt anbefale Meyers Bageri.

Nu kommer det sjove. Varm grillen eller ovnen med pizzasten op til 250 grader. Imens rulles pizzaen ud i 1-2 millimeters tykkelse. Sørg for at dejen let slipper bordet eller pizzaspaden.

Pizzaen fornøjede også de små – på flere måder

Hæld tomatsauce på og så nogle tynde skiver mozarellaost (prøv at find mozzarellaost af bøffelmælk). Så skal der ikke mere på pizzaen. Ind på den varme pizzasten, og så skulle den gerne være færdig efter 7-8 minutter.

Husk at smag pizzaen som den er nu. Bagefter kan du lave andre pizzaer med flere ingredienser, men lad vær med at overdrive, for så drukner pizzaen i smagsforvirring.

Når du laver pizzaen med serrano, basilikum og hvidløgsolie så husk, at de 3 ingredienser først skal på, når pizzaen er bagt.

Velbekomme eller buon appetito som de siger i Italien.

Tags: Pizza sauce, Weber pizza, pizza på weber grill, hjemmelavet pizza på grill

4 tanker om “Pizza – less is more.

 1. ;-D Jeg kan næsten høre gademusikanterner…

  Oftest når jeg laver pizza, er det for at tømme køleskabet for rester… og det er absolut ikke “less is more”

  Det vil jeg tænke over næste gang, for din pizza skal prøves.

  Hilsen Pia

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.