Når det nu p…er ned i dag, og efteråret kigger ind, så er det hyggeligt lige at kigge nogle uger tilbage til sol, varme og pizzahygge med gode venner. En dag hvor fantasien kan få frit løb, så længe det kan komme til udtryk i en pizza. Pizza-dejs-ekvilibristen F. Bonnez lavede denne fantastiske version med fokus på ost.
Du skal bruge:
- mozzarella
- gedeost
- ricotta
- gorgonzola
- creme fraiche
- små kartofler
- prosciutto
- rucula
- hvidløgsolie
Start med at smøre pizzadejen med et lag creme fraiche. Fordel de 4 oste i små portioner rund på pizzaen. Det skal være sådan, at når pizzaen skæres ud, så får man skiver med smag af alle oste.

Skær kartoflerne i meget tynde skiver (så de hurtigt bliver tilberedt), og gnid dem i lidt olivenolie. Fordel dem rundt på pizzaen.
Riv prosciuttoen i strimler og læg dem på pizzaen. Strimlerne skal ikke ligge oven på kartoflerne for så forhindre det kartoflerne i at blive sprøde.
Så skal pizzaen ind i den varme grill (eller ovn) ved ca 250 grader. Pizzaen er nok færdig på 5 – 10 minutter. Sørg for at din pizzasten er varmet godt op – minimum 30 minutter. Min bagesten er ikke en sten men et bagestål. Det holder varmen super godt og giver pizzaen en dejlig sprød bund. Jeg har fundet mit bagestål på bagesten.dk.
Den færdige pizza pyntes med rucola, og skal derefter have et skud hvidløgsolie.
Den sidder lige i skabet. Tak for pizza, Hr. Bonnez.

Den pizza lyder utrolig lækker. Man kan ikke gå galt i byen med rigelig ost i min verden, og kombinationen med kartofler og skinken må lige være prikken over i’et 🙂
Hej Christina. Den sidder lige i skabet 😉