Perfekt tilberedt svinemørbrad

Perfekt tilberedt svinemørbrad med sous vide

Lækker og saftig svinemørbrad.

I min bog er en perfekt tilberedt svinemørbrad saftig og lettere lyserød i kødet. Faktisk kan jeg godt lide den en smule mere lyserød end hvad den bliver her i indlægget, men nu er der flere i familien, der skal spise den, så den får lige et par grader mere. Jeg laver svinemørbraden med en kernetemperatur på 59,5 grader, og det ryger lige ned hos børn og voksne.

Jeg tilbereder svinemørbraden sous vide og det vil sige i et vandbad, hvor vandet holdes på en konstant temperatur. Det har flere fordele. For det første bliver kødet tilberedt ens fra yderst til inderst, så ingen gennemstegt yderside. Derudover ruller jeg gerne svinemørbraden i film inden den kommer i en pose og ned i vandbadet. En svinemørbrad er ofte tynd i den ene ende og ved at rulle den stramt i film, så bliver den lige tyk over alt. Det er pænere, når den skal serveres, hvis man går op i det. Til sidst så er det en fordel, at man ikke skal holde øje med mørbraden – den passer sig selv.

Perfekt tilberedt svinemørbrad

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 1 time 30 minutter
Samlet tid 1 time 45 minutter
Forfatter Martin

Ingredienser

 • svinemørbrad
 • sous vide udstyr

Sådan gør du

 1. Du skal starte med at pudse svinemørbraden godt af. Fjern fedt og sener så spiseoplevelsen bliver god til sidst. Jeg skærer altid en del af. Jeg er ikke pjattet med smagen af fedt på en svinemørbrad.

  svinemørbrad pudset
 2. Som nævnt er svinemørbraden tyndere i den ene ende, og det ses tydeligt her. Steger du den på traditionelt vis på en pande, så er der stor risiko for, at den tynde ende bliver gennemstegt. Det ster ikke med sous vide metoden, men det ændrer ikke på, at kødet er ukurant størrelse.

  svinemørbrad ukurant stykke
 3. Derfor ruller jeg svinemørbraden stramt i husholdningsfilm, så kødet presses sammen og bliver lige tyk over det hele. Det er også her, at du har mulighed for at krydre kødet inden det ryger i vandbadet. Jeg kører en helt neutral version på billedet. Hvis du synes, at mørbraden ser lille ud, så er det fordi, jeg har delt den i to.

  rullet svinemørbrad i film
 4. Når der bliver sagt sous vide, så siger de fleste også vakuummaskine. Jeg bruger ikke min i dette tilfælde for jeg synes, at vakuumering maser kødet fladt og så forsvinder den fine, runde form. Jeg bruger en helt almindelig frysepose og lader vandet i gryden vakuumere kødet. Sænker du posen ned i vandet og holder poseåbningen åben og oppe over vandet, så presser vandet alt luften ud af posen. Så bliver posen liggende fint på bunden, mens mørbraden bliver tilberedt. 

  svinemørbrad vandvakuum
 5. Sæt en lille klemme i posen så den ikke glider ned i vandet.

 6. Som nævnt giver jeg den 59,5 grader (for familiens skyld), men ved en kernetemperatur på 58 grader bliver den også rigtig fin. Samlet set får kødet 1,5 time i vandbadet.

  59,5 kernetemperatur svinemørbrad
 7. Når svindemørbraden har fået 1,5 time, så pakker du kødet ud og dupper det tørt. Smør et tyndt lag af olie på kødet og steg det af på en brandvarm pande. Sous vide metoden giver selvfølgelig ingen stegeskorpe, og kødet ser ret kedeligt ud, hvis du ikke gør noget. Det skal ikke have lang tid på hver siden - ca 30 sekunder til der er kommet stegeskope.

  Perfekt tilberedt svinemørbrad

Der er utallige måder at bruge svinemørbraden på, og selvfølgelig kan du krydre den, som du har lyst til. Det vigtige med denne metode er, at du kan lave en svinemørbrad, der er saftig og lækker, og den passer faktisk sig selv uden at blive tilberedt for meget.

Jeg brugte svinemørbraden til en af mine yndlingsretter – mørbrad stegt som vildt – en ret jeg har taget med hjemme fra min mor. På nedenstående billede lavede jeg mørbraden på nøjagtig samme måde, men jeg mormorerede den med løgpulver og viklet ind i bacon. Den teknik viser jeg en anden dag.

God fornøjelse

2 tanker om “Perfekt tilberedt svinemørbrad med sous vide

 1. Hej,
  Flot opskrift. Jeg plejer at gå ned i 58 grader når jeg laver svinemørbrad.
  Hvor ser din udgave med løgpulver og bacon spændende ud, det ligner et super flot håndværk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering