Denne ret med en super smagfuld mandelsauce kan næsten ikke være mere simpel. Det der tager længst tid er, når man skal smutte 50 gram mandler. Det aller vigtigste er, at finde nogle modne og smagfulde tomater – for eksempel blommetomater.
Den går rent ind både hos bambina og bambino.
Opskriften har jeg fra en italiensk kogebog skrevet af hollanske Thea Spierings. I Danmark er den oversat og udgivet af NB Books.
Jeg har som altid ændret lidt på opskriften så den, efter min mening, bliver bedre. Den oprindelige opskrift siger 100 g mandler og 2 fed hvidløg. Jeg synes, at hvidløgssmagen bliver for kraftig, og at så mange mandler gør saucen for tør og grynet. Prøv selv at ændre på mængden.
Der skal bruges (til 3 personer)
- 500 gram tomater
- 1 fed hvidløg
- 50 g smuttede mandler
- 1 halvt bundt frisk basilikum
- en god sjat olivenolie
- parmesan eller anden hård riveost
- 300 g penne
- salt, peber og eddike
Det hele blendes sammen og smages til med salt, peber og en lille smule eddike.
Saucen hældes på de dampende penne og bliver på den måde varmet lidt op.
Jeg serverer det både med kogt og røget italiensk skinke og godt med revet parmesanost.
Perfekt til en varm sommeraften med lidt kølig hvidvin.
Opdateret 30.04.19: Det er snart 8 år siden at jeg skrev denne opskrift og det er stadig en af mine yndlings fordi den er så let og så smagfuld. Jeg bruger tit opskriften, når vi i familien laver ta´-selv-pasta. I bund og grund et bord fuld af alle mulige ting, hvor hver især selv laver deres pastaret. Her passer mandelsaucen perfekt til. Hvis du vil læse mere om vores ta’-selv-pasta, så tryk på linket. Det er meget familievenligt 🙂
Velbekomme.