- Pærer
- Sukker
- Smør
- Butterdej
- Revet citronskal (usprøjtet)
- Flormelis
Jeg lavede en test på en enkelt butterdejsplade (dem man kan købe på frost) og en pære.
Pæren halveres eller deles i tre. Det vigtige er, at pæren har en lige flade, så den kan stå. Pæren snittes nu i tynde skiver og fordeles ud over butterdejen.
Sørg for at skiverne ikke når helt ud til kanten. Når tærten bages vil butterdejen hæve og slutte sig rundt om pæreskiverne og holde både pære og smør på plads.
Drys godt med almindelig sukker og riv citronskal over. Afslut med et par klatter smør på toppen og så skal tærten i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 20 minutter (hold øje med den).
Server den lun med is til. Drys lidt flormelis igennem en si ud over tærten før servering.
Det bliver næsten ikke lettere. Tak for den, Bo.
Velbekomme.