Opskrift på lækkert maltbrød

Opskrift på maltbrød

Efter at jeg købte 1 liter maltekstrat for 1,5 år siden, så har jeg lavet bunker af brød med maltsmag. Det giver virkelig brødet en lækker og markant smag. Opskriften på maltbrød er ret simpel med få ingredienser. Opskriften på maltbrød giver dig 2 brød.

Maltbrødet bliver koldhævet natten over i køleskabet, hvilket betyder, at du ikke behøver at bruge så meget gær.

Opskrift på maltbrød

Keyword brød, hjemmebag
Antal 2 brød

Ingredienser

 • 5,3 dl koldt vand
 • 7 gram gær
 • 800 gram hvedemel
 • 20 gram havsalt
 • 50 gram creme fraiche
 • 50 gram maltekstrat

Sådan gør du

 1. Rør først gæret ud i vandet og derefter tilsættes alle de andre ingredienser.

 2. Rør ved lav hastighed i et par minutter, hvis du bruger en æltemaskine. Hvis du ælter i hånden, så er der nok ikke så mange forskellige hastigheder 🙂

 3. Derefter giver du den fuld gas. Du eller maskinen skal ælte glutentrådene så lange som mulig. Med andre ord så bliver dejen mere og mere elastisk. Under æltningen kan du se, at når du trækker i dejen, så sprækker dejen hurtigt i starten. Dejen er færdig, når du kan lave glutentesten. Hvis du med en klump af dejen kan trække den så tynd, at du kan fornemme skygge af dine fingre igennem UDEN af dejen sprækker, så har dejen bestået glutentesten.

 4. Stil den færdigæltede dej i køleskabet natten over. Dæk den med film.

 5. Næste dag hælder du dejen ud på et rent bord. Lad vær med at tilføre mere mel. Del dejen i to og spænd den op. Du kan se, hvordan du spænder dejen op i denne video.

 6. Lad dejen hæve 2 timer – lunt og tildækket. Lad dejen ligge på et stykke bagepapir, så det er lettere at flytte ind i ovnen. Brødet på billedet er mere aflangt. Det har hævet i en hævekurv som denne.

 7. Varm ovnen op til 250 grader og anvend gerne en bagesten.

 8. Giv brødet et snit med en skarp kniv. Brødet vil hæve i ovnen, og med et snit kontrollerer du, hvordan brødet skal udvikle sig.

 9. Løft forsigtigt brødet ind på den varme bagesten. Bag i 20-25 minutter.

 10. Brødet skal lyde hult, når du banker på det i bunden. Afkøl på en rist.

Et lunt stykke maltbrød med koldt smør, er det bedste i min verden. Har du stadig noget brød tilbage efter et par dage, så rist det. Det bliver det ikke dårligere af og husk smør igen.

Maltbrødet har fået et snit på tværs af brødet.
Maltbrødet har fået et snit på tværs af brødet. Maltbrødet er hævet godt under bagningen. Snittet gør, at du kan styre, hvor brødet skal “sprække”.

Alle ingredienser til maltbrødet kan købes i almindelige butikker på nær flydende, mørkt maltekstrat. Jeg købte det af min kantinedame på arbejdet, men jeg har fundet det samme produkt her på bagebixen.dk og til samme pris. Tryk på linket for at se maltekstraten. Jeg har før handlet via bagebixen.dk, og det fungerer fint. (det er ikke en reklame)

Som jeg skriver i opskriften, så bruger jeg en bagesten. Det er virkelig en god investering. Jeg bruger den altid, når jeg bager brød og især boller og pizza. Jeg har en bagesten fra bagesten.dk, som du kan finde i linket her.

Hvis du vil nørde lidt i, hvad gluten er eller hvis du får lyst til at lave dit egen surdejsbrød, så kan du læse mere i dette indlæg og se opskriften på surdejsbrød.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering