Min top 10 restaurant ønsker

Mens det stadig er mørkt og kedeligt udenfor, så hjælper det lidt at drømme sig væk. Nogen gør det til varme badestrande eller afslappende spabade. Jeg drømmer mig væk i opskrifter, teknikker og restaurantoplevelser. Jeg har en liste af restauranter som fylder i mit hoved. Nu har jeg skrevet listen ned og der er ikke nogen rød tråd i listen i forhold til madstil, men der er alligevel en grund til at listen ser ud som den gør.

Listen er ikke prioriteret – i hvert fald ikke 100 % – men de kommer i den rækkefølge, som jeg skrev dem ned. Mon ikke det er en indirekte prioritering i sig selv? Jeg håber, at jeg på et tidspunkt kan sige, at jeg har besøgt dem alle, men tror selv, at der går noget tid. Hvis du mener at jeg har overset en – så skriv en kommentar.

Restaurant Alchemist Det bliver den vildeste restaurant! Det siger folk i hvert fald. Jeg nåede aldrig at besøge Rasmus Munks gastronomiske oplevelsesunivers før han lukkede den med det for øje, at opbygge noget der er endnu vildere. Jeg har snakket med en del, der besøgte den gamle restaurant, og de var blown away. Den er på min liste fordi jeg tror det bliver en sindsyg oplevelse.

Kiin Kiin 71 Der er plads til 6 personer på Københavns mindste restaurant og der er et ½ års ventetid. Det i sig selv gør den interessant at besøge, men dét der vakte min interesse var en top-anmeldelse i Berlingske. Du kan læse anmeldelsen her. Det lyder som en oplevelse, hvor jeg kan få opfyldt min asiatiske nysgerrighed og samtidig få en masse seafood. Jeg tror, at det er en unik oplevelse, og det vil jeg gerne prøve.

Noma Her taler vi vist også om en unik oplevelse. Det kan man i hvert fald læse om over alt. Jeg tror ikke, at man kan finde restauranter, der leger og undersøger råvarerne så meget som Noma gør. På Noma vil jeg forventer at blive udfordret på smage og konsistenser som ingen andre restauranter kan gøre.

Domestic Restaurant Domestic er den eneste michelin restaurant i Aarhus, som jeg ikke har besøgt. Derfor er den på listen. Og så har jeg en kammerat, der lige har været der. Han siger, at det var super godt. Det tæller også.

Restaurant Lyng Dal Det er en kammerat, der med rosende ord har sat Lyng Dal restaurant på min liste. Han har sagt det så mange gange, at jeg bliver nødt til at besøge stedet. Jeg ved ikke, hvad jeg skal forvente, men håber, at det bliver en oplevelse, som da jeg besøgte Fru Larsen ude midt i ingenting. Det er måske den bedste madoplevelse, jeg har fået længe.

Geranium Hvorfor er Geranium på listen? Fordi det er Rasmus Kofoed og Danmarks eneste 3 stjernet michelin restaurant. Derfor!

Hija de Sanchez Så drysser vi lidt Noma ud over listen igen. Rosio Sanchez er tidligere souschef på Noma, og hun har i dag flere restauranter i København, hvor hun laver mexicansk mad. Jeg skal prøve hendes tacos! Jeg følger Rene Redzepi på instagram, og han bliver ved med at tage familien med ned forbi Sanchez. Hvis han siger, at det er godt, så er det nok til at Hija de Sanchez skal på min liste.

Gasoline grill Jeg elsker en god burger, og jeg sværger til Burger Shacks cheeseburger. Men så læser man om en københavner grill, der laver en af verdens bedste burgere ifølge Bloomberg. Hvis det er sandt, så skal jeg smage den. Derfor er den på listen.

Karma sushi Det bedste sushi, jeg har fået, kommer fra Karma Sushi. De har en Signatur Setmenu som jeg vildt godt gad prøve.

Gastromé Jeg har været på Gastromé i Aarhus for nogle år siden, og jeg var ikke imponeret. Der var en ret, der var oversaltet og en trøffelret, der slet ikke smagte af trøffel. Jeg var lidt skuffet og tænkte, at det ikke måtte ske på en michelin restaurant. Gastromé har slet ikke været på min liste siden, MEN så kommer der en anmeldelse, der kalder maden genial og giver Gastromé topkarakter. Nu bliver jeg jo nødt til at besøge den.

Hvad koster det så? En burger koster 75 kr hos Gasoline Grill og Noma og Geranium tager 2500 kr for en menu. Jeg gætter på, at prisen bliver ca det samme på Alchemist. Samlet set får du fuld gas alle 10 steder for 13.000 kr. Det var maden – så mangler du kun drikkevarer.

Hvordan ser din liste ud?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.