Mercado Municipal – lokalt marked i Spanien

Skal du en tur til Spanien, så er det værd at tage et kort frem og lede efter “mercado municipal”. Oversat fra spansk (med google) betyder det “kommunalt marked”, og det er et marked – ofte indendøres – med frisk frugt, grøntsager, kød, fisk, brød og andre lækkerier. Det er skønt at se så mange dejlig råvarer samlet et sted, og for en foodie er det hele rejsen værd i sig selv. Jeg fandt et par markeder i de byer, jeg besøgte, og fik prøvet lidt af hvert. Imens jeg sidder her og skriver, flyver tankerne hele tiden syd på, og især deres store udvalg af charcuteri får munden til at løbe i vand – jeg smagte de bedste serrano skinker ever!

Jeg har lavet en lille billedekavalkade fra det lokale mercado municipal i Almuñecar 70 km øst for Malaga. Besøg det, hvis du kommer forbi.

Vi er landet det rigtige sted.
Der var masser af lokale, der sad uden for og drøftede verdenssituationen. Hyggelig stemning.

Indenfor var der mere gang i den. Der blev handlet godt ind i de mange gange med små butikker.
Man bliver helt fristet til at blive vegetar… nej nej det er gaz! Men lækkert var det…
Jeg stod lang tid og kiggede på deres kødudvalg, men der gik faktisk mange dage inden jeg fik taget mig sammen til at købe en ordenlig bøf til grillen. Det er bare sværere at få en bøf skåret ud end at købe en vandmelon, når man ikke kan spansk – jeg taler af erfaring 🙂
Mine to hvidhåret børn tiltrak lidt opmærksomhed. Måske fordi de begyndte at lave ballede i ren protest over at blive slæbt ind på markedet – igen!

Oste og pølser i lange baner – og så til billige penge!

Sortfodsskinke eller ibérico skinke – 99 euro pr. kilo. (I Salling Super koster det vist 1600 kr./kg) Det skulle prøves – mums!

“Skulle jeg ikke lave en dejlig gazpacho”

Der var mange små butikker, så det var ikke alle, der havde lige travlt.

Frisk fisk over det hele…

En lidt mere spralsk fiskehandler…
… og han havde masser af kunder.

Udgangen hvor alle kom med en plastikpose fyldt med godter.
For at få mere tid bestak jeg ungerne med kage. Knejten fandt en ledig plads udenfor , hvor han kunne spise i ro og fred.

Har du selv oplevet lokale markeder som denne, så del det med os andre i kommentarfeltet herunder.

Martin

2 tanker om “Mercado Municipal – lokalt marked i Spanien

  1. Hej Martin

    Aj hvor sjovt, at du har været i Mercadoen i Almuñecar, som er mit lokale indkøbscenter. Lige nu håber vi på, at vi får lov at beholde det, da der er planer om nedrivning i stedet for renovering af stedet. Det er et dejligt sted at handle og som du skriver bugner det af friske og indbydende råvarer. Et sted for både lokale og turister.

    Venlig hilsen
    Inge V.

    1. Hej Inge. Tak for din kommentar. Det er simpelthen et skønt sted. Jeg håber at I får lov at beholde det… Alt andet ville være synd.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.