Masterchef 2016

mc7Det var så sæson 2016, at jeg skulle prøve kræfter med Masterchef på TV3. Jeg har fulgt lidt med på sidelinjen, men må indrømme, at jeg ikke rigtig har set det de seneste mange år. Men jeg har altid set det som nogle fede udfordringer, som deltagerne har været igennem. Det kunne være mega fedt, at blive udfordret på den måde, og der er ingen tvivl om, at jeg ville kunne lære en helt masse.

Med det i tankerne fik jeg lavet en ansøgning i sensommeren inklusiv den 4 minutter lange video, der skulle vedhæftes.

Dagen efter at ansøgningen var sendt ind blev jeg ringet op, og inviteret til casting i København 4 dage mc4senere. Det var lidt af en oplevelse, hvor jeg fik en smagsprøve på, at lave mad på tid med ukendte råvarer mod 6 andre deltagere samtidig med, at man bliver interviewet. Derefter var der ekstra interview foran kamera. Alt i alt en ret sjov oplevelse.

3 uger efter blev jeg så inviteret med til audition i Aarhus. Det er her man skal stå i køkkenet og lave en ret til de 3 dommere. Når deltagerne i tv-programmet siger, at de er nervøse foran dommerne, så er det altså rigtigt – i hvert fald for mit vedkommende. Det var satme en syret oplevelse, men sjovt.mc3

Jeg lavede krondyrmørbrad vend i brændt blomkål og tørret karl johan svampe, blomkålscreme, porre med bacon, en vildtsauce med hindbær og så pyntet med stegt blomkål, ærteskudsstøv og friske ærteskud.

Dommen blev: Drop porren, men cremen, kødet og saucen sad lige i skabet. 3 ja’er og et forklæde til mig.

mc6Så er næste omgang i København og mod 7 andre deltagere.

Martin Svendsen