Selvom vejret for tiden er ret mild i forhold til årstiden, så er det nu alligevel skønt med en smagfuld suppe, der kan kompensere for, at det kun bliver koldere og mørkere de næste par måneder. Græskarsuppe med for eksempel hokkaido er super skøn, men butternut gør det absolut lige så godt. Denne opskrift med butternut, løg, ingefær og god grøntsagsfond har masser af smag, og tager ingen tid at lave.
Til 2 personer skal der bruges:
- 1 stort løg
- Butternut (400 gram renset og skrællet)
- 6 dl grøntsagsfond
- 5-6 gram ingefær (skrællet)
- 1 klat smør
- 1 tsk sukker
- Creme fraiche
- Græskarkerner
- salt/peber
- Persille (pynt)
Start med at snitte løget fint og kom det i en gryde med en god klat smør og sukker. Tanken er stege løgene bløde og gyldne, så de karamellisere. Det giver suppen sødme og en god dybde i smagen – som en fransk løgsuppe.
I mens skæres butternut i tern.
Hæld ternene ned i gryden, når løgene har fået lidt farve. Lad dem sautere med mens løgene tager mere farve,
Når butternut’en er mør hældes fonden ved. Riv ingefæren i og tilsæt lidt salt og peber. Ingefæren giver et frisk pust til sødmen fra løgene.
Lad suppen koge under låg i 10 minutter.
Blend suppen fin og server straks med en klat god creme fraiche, stegte græskarkerner (dem du køber) og så noget godt brød til.
Lækker og let suppe på 20 minutter.
Velbekomme.