Langtidsbagt tomatsovs

Jeg har her forsøgt at lave en fyldig all around tomatsovs af de billige tomater fra Fakta. Jo bedre tomater du bruger, jo bedre resultat får du, men jeg vil se hvor godt det bliver med en “almindelig” tomat. Ideen er at bage dem i lang tid så det meste at væden fordamper og tomatens sødme bliver mere markant.

langtidsbagt tomatsovs

Jeg hjælper lidt på vej ved at tilføje en teske sukker og ca. en halv teske vaniljesukker. Jeg kan godt lide, at man fornemmer vaniljen men den må ikke være for markant. Det skal være en lille overraskelse… Det ville selvfølgelig være bedre at bruge en vaniljestang, men det havde jeg desværre ikke.

Jeg har brugt 2 dåser flåede tomater og et par alm. tomater. Tomaterne har jeg halveret og prikket nogle ekstra huller i så væden kan komme ud.

Som vist på billedet har jeg tilføjet 2 løg og et par fed hvidløg. Det vil jeg undlade næste gang. Løg bliver også søde når de for eksempel tilberedes i en gryde med lidt olivenolie, men det gør de ikke her. Tilføj løgene senere.

Inden tomaterne kommer i ovnen får de lidt salt, peber og en smule balsamico for syrens skyld.

2,5 time i ovnen ved 150 grader.

De færdigbagte tomater skal nu op i en gryde hvor løgene har simret for sig selv og blevet bløde og søde. Tilføj en ordenlig slat olivenolie og lad det hele stå og samle sig ved svag varme – gerne lang tid.

Jeg serverede den rostikke tomatsovs til en grillet herregårds kotelet med råstegte kartofler og grillede asparges. Det gik rigtig godt sammen.

Den kan også med fordel blendes helt fin og serveres med spaghetti, frisk basilikum, italiensk skinke og masser at revet parmesanost.

Velbekomme.

3 tanker om “Langtidsbagt tomatsovs

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.