Laksetatar | MadMedMartin.dk

Laksetatar

Der skal ikke forberedes meget til denne forret med laksetatar. 10 minutter og der er forret – så ser vi lige bort fra, at persilleolien er lavet på forhånd, men den er heller ikke svær.Laksetatar | MadMedMartin.dk

Laksetatar til 2 personer skal du bruge:

  • 200 gran røget laks
  • 1 kvart lille rødløg
  • citronsaft
  • 1 spsk fed creme fraiche 38 %
  • 1 spsk peberrodssalat
  • 1 radisse
  • ½ æble
  • 2 skiver rugbrød
  • frisk dild til pynt
  • hjemmelavet persilleolie

Angående laksen så kan du bruge en røgede laks i skiver, som kan fås i alle supermarkeder. Alternativ så brug laks royal fileten. Den er mere lækker, men kan ikke købes over alt. Uanset hvad, så skal laksen hakkes fint og blandes med fint hakket rødløg, citronsaft fra en ½ citron, og evt. lidt citronskal, hvis det skal smage ekstra meget af citron. Smag på blanding før du smider salt i. Laksen er nogen gange ret salt i sig selv.

Creme fraiche og peberrodssalat blandes og smages til med citronsaft. Det skal ikke være for flydende. Hæld det i en frysepose, skær hjørnet af så du kan sprøjte det ud.

Persilleolie | MadMedMartin.dkPersilleolien bliver du nød til at lave på forhånd for det tager lidt tid at filtrere olien, så den bliver helt klar. Du kan se, hvordan du laver persilleolien i linket her.

Radissen skæres i tynde skiver, og det samme gøres æblet.

Skær nogle tynde skiver rugbrød og rist det på brødrister eller i ovnen. Knæk dem i stykker.

Anret laksetater i en form. Placer nogle klatter peberrodscreme rundt omkring. Cremen skulle gerne være så fast, at æbler og radisse kan stå der i. Pynt til sidst med brødstykker, dild og persilleolie.

Laksetatar | MadMedMartin.dk

Velbekomme

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *