En forret fyld med forår. Der er godt gang i ramsløgene for tiden og de smager fantastisk.
Opskriften brugte jeg til 8 personer
- 700-800 gram kyllingefilet
- et bundt ramsløg
- ½ bundt purløg
- ½ bundt brøndkarse
- 1 bundt grønne asparges
- 1 bundt hvide asparges
- 2 dl 38 % creme fraiche
- 350 gram bacon
- tørret estragon
- 1 citron
- olivenolie
- brød
- Ca 2-3 dl hjemmelavet mayo
- 2 bægre pasteuriseret æggeblommer
- saft af 1 citron
- 1 god teske dijon sennep
- vindruekerneolie (2-3 dl)
Start med at banke kyllingefileterne flade og marinere dem i citron, estragon og olie – gerne natten over. Smid dem på grillen så de får farve, men uden at de tørrer ud. Lad dem køle af og skær dem i 1×1 cm stykker.
Så skal mayoen laves. Det tager ikke lang tid og det smager 1000 gange bedre. Jeg bruger en elpisker til at piske æg, sennep og citron sammen. Mens der piskes tilføres en lille smule olie så æg og olie får lov at emulgere. Der kan lidt efter lidt tilføres mere olie ad gangen for nu er emulsionsprocessen sat i gang. Når mayoen har en passende konsistens smages den til med salt og peber.
Så skal aspargesene tilberedes. Det er selvfølgelig ikke helt aspargessæson endnu men de går an. Skræl de hvide asparges fra hovedet og ned. Herefter knækkes den træede nederste del af både de hvide og de grønne asparges. I kogende vand i 1-2 minutter og derefter direkte over i iskold vand så tilberedningen stopper. Skær aspargeserne ud i 0,5-1 cm stykker.
Snit ramsløg, purløg og brøndkarse fint og bland det sammen med mayo, creme fraiche, asparges og kylling.
Kyllingesalaten er færdig så nu mangler der kun pynt til servering. Drys med lidt mere purløg, brøndkarse og ramsløg snittet tyndt på langs. Sidst men ikke mindst… en god portion sprød baconkrymmel (Se baconkrymmel the-micro-way her bare slet chilien).
Server med ristet brød.
Velbekomme.