Kulmule i seranoskinke med hjemmelavet basilikumpesto

I går var en lidt atypisk dag på madfronten. For det første spiste vi først, da ungerne var lagt i seng, og for det andet var det eneste, der var planlagt, at jeg skulle købe fisk med hjem. 
Jeg tog et smut i Salling og købte en lille langside kulmule, uden helt at vide, hvad jeg skulle bruge den til. Men som altid var fiskemanden meget behjælpelig. Han kom med et par ideer, og jeg faldt for kulmule viklet ind i seranoskinke. Med kulmule og serano under armen skyndte jeg mig hjem for at se, om det var noget jeg kunne bruge.

Køleskabet gemte på lidt kogte kartofler, sukkerærter, agurk, cherry tomater og parmesanost. Med hjælp fra drivhusets friske krydderurter fik jeg bikset en hurtig og smagfuld ret sammen.

Med en god håndfuld basilikumblade, 25 gram ristet cashewnødder, en lille håndfuld revet parmesanost, lidt citronsaft og olivenolie lavede jeg en pesto. (prøv alternativt denne pesto med basilikum, persille og kold presset rapsolie)

Samtidig stegte jeg kartoflerne på panden og tændte ovnen på 180 grader.

Kulmulen (uden skind) skar jeg ud i ca. 100 grams stykker, krydrede dem med salt og peber, og rullede dem til sidst med seranoskinke. Kulmulen kom i et fad og ind i ovnen i ca. 10-12 minutter.

TIP: Hvornår er fisken færdig? Jeg plejer at stikke en kødnål ind i midten af fiske, lade den sidder i 2 sekunder, hvorefter jeg sætter den på læben. Er kødnålen kold skal fisken ind igen. Er kødnålen lun/lidt varm så er fisken nok. Brænder du dig på kødnålen, er det både synd for dig og den overtilberedte fisk.

Imens fisken var i ovnen skar jeg grøntsagerne til, og blandede dem med frisk salvie, estragon og purløg. Så tilførte jeg de stegte kartofler og vendte det hele rundt. Varmen fra kartoflerne hjælper med at få smag ud af krydderurterne. Den lune salat smagte jeg til med salt, peber, olivenolie, citronsaft og æblecidereddike.

Resultatet blev meget smagfuldt, og er bestemt en lun sommeraften værdig. Det sidste må vi så bare vente på.

Velbekomme.

3 tanker om “Kulmule i seranoskinke med hjemmelavet basilikumpesto

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.