Kokkeskole i Cityvest (Brabrand/Århus)

“I samarbejde med kok Henrik Christensen har City Vest startet egen kokkeskole. Kurset kræver ingen særlige forkundskaber, kun glæden ved at lave mad og lysten til at lære noget mere”. 

Sådan lyder det på Cityvests hjemmeside og det var på baggrund af det, at jeg tilmeldte naboen og mig til 4 timers madnørderi.

Kokkeskolen var gratis så vi turde ikke have særlig høje forventninger, men det viste sig heldigvis at være uberettiget.

Slagets gang blev ledt af kok Henrik Christensen, også kendt fra DRs “By på skrump”, Foodshop.dk og forpagter af restauranten på Jysk væddeløbsbane i Århus.

Derudover kunne Henrik også fortælle, at han havde en fortid på en 2 stjerners michelin restaurant i Spanien. Dermed blev de manglende forventninger hævet en del.

Der var hele dagen en fokus på kvalitet og korrekt håndtering af råvarerne. Henrik fortalte løbende, hvorfor vi skulle gøre tingene på en bestemt måde og hvad der ville ske med råvarerne, hvis det blev gjort anderledes. Det virkede som et godt indblik i den professionelle kokkeverden, og jeg føler, at jeg kan bruge de forskellige forklaringer fremadrettet.

Vi kom også omkring “reglerne” for at anrette en tallerknen. Super indspark.

I godt selskab med naboen

Hvad lavede vi så at spise? Vi kom igennem 4 retter og vi lavede dem i nedenstående rækkefølge.

  1. Agurkesuppe med stegte kæmperejer i chili (link)
  2. Stegt carpaccio med stilton, pærer, vinaigrette og brødkarse
  3. Risotto med asparges, blomkål, kejsersvampe og grillet lammemørbrad
  4. Æblekage med hvid chokolade og grappa
Opstart af risottoen.

Jeg vil løbende lave indlæg med dagens opskrifter – selvfølgelig med tilladelse fra Henrik og Cityvest – så hold øje med bloggen.

Samlet set var det et godt arrangement og Cityvest havde bestemt ikke sparet på noget.

 

2 tanker om “Kokkeskole i Cityvest (Brabrand/Århus)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.