En god smagfuld klassiker med et tvist af ristet løg – og ja – det er dem du køber i en pose til din rugbrødsmad. De ristede løg tilfører suppen en dejlig sødme og rundhed.
Du skal bruge til 4 personer:
- 400 g kartofler
- 400 g porrer (ca. 3 porrer)
- 1 liter fond (kyllingefond og gerne hjemmelavet)
- 1 dl ristet løg
- 2 dl. fløde
- smør/olie til stegning
- Brød

Pynt
- Pinjekerner (eller bacon)
- purløg
- Koldpresset rapsolie (fra Ærø)
Skær porrerne i skiver og rens dem godt for urenheder. Kartoflerne skrælles og skærers i mindre stykker, så de ikke skal koge så lang tid.
![]() |
|
Hjemmelavet kyllingefond |
Smør/olie (jeg bruger begge dele) hældes i en gryde, og kartofler og porrer skal nu sauteres sammen med de ristede løg. Lad ingredienserne hygge sig i 5-10 minutter uden de tager farve. De ristede løg vil lige så stille gå fra hårde og sprøde til bløde og klistret.
Herefter tilføres fonden og suppen skal nu koge 20-25 minutter. Her vil du også begynde at se en anden effekt at de ristede løg. Suppen får en lidt mere brun farve, som vi også kender fra den franske løgsuppe.
Når suppen er færdig, skal den blendes fin. Blend den sammen med fløden og varm den op igen, hvis den trænger. Den skal ikke bulderkoge. Smag til med salt og peber.
Pynt suppen med lidt ristet pinjekerner (bacon kan også anbefales), purløg og nogle dråber koldpresset rapsolie. Server med ristet brød.
Velbekomme.