Karrysuppe med rejer og ristet kokosdrys

Okay – så tager vi lige et smut tilbage til 80’erne og de første spæde skridt, danskerne tog ind i det asiatiske køkken. Jeg ved egentlig ikke, hvor asiatisk retten er, og om den har et oprindelsesland, men uanset hvad, så smager den godt. Med lidt ristet kokosdrys og mynteblade får suppen et ekstra tvist, så den ikke skal spises iført skulderpuder og sejlersko.

Der skal bruges til 4 personer

  • 2 løg
  • 3 fed hvidløg
  • lidt olie til stegning
  • 2 spsk karry
  • 1 dåse flåede tomater
  • 300 gram fersken fra dåse
  • 1 dl ferskensaft fra dåsen
  • 300 gram rejer
  • 0,8 liter god hønsefond
  • 1/4 liter fløde
  • salt/peber
  • Kokosmel ristet på en tør pande
  • Mynteblade

Start med at sautere de fint hakkede løg og hvidløg i lidt olivenolie. Når de er gennemsigtige tilsættes karryen, så den lige kan ristes med. Det fremhæver smagen. Herefter hældes dåsetomat, ferskensaft og fond ved. Lad det koge op.

Skru ned og tilsæt fløden. Fra nu af skal suppen kun have svag varme.

Fersknerne skæres ud i tern, og smides i suppen. Rejerne skal også op i suppen. Find nogle gode rejer i lage. De er efter min mening bedre end de frosne.

Når ferskner og rejer er kommet i suppen, skal de kun lige varmes igennem. Fersknerne skal stadig have lidt bid, og rejerne skal ikke koges til små gummibolde.

Server og stil en skål med ristet kokosdrys og en mynteplante på bordet. Så kan gæsterne selv dossere.

Velbekomme.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.