Kanapeer med grillet tun, kammuslinger og salsiccia pølse

Ret # 1 – En dag med mad

Kanapeerne fungerer som en appetitvækker og et startskud på vores lille maddag. Tun, kammuslinger og salsiccia pølse virker måske som en mærkelig sammenblanding, men vi blev fristet af de mange ting på vores indkøbstur. Hovedpointen er også, at kanapeerne hver især skal smage godt – og det gør de.

De små kammuslinger og salsicciaeren steges på panden til de er klar. Tunen marineres i lidt olie, revet ingefær, salt og peber og vendes kort på grillen. Den skal stadig være rå i midten.

Brødene vendes i olivenolie – gerne med lidt knus chili – og ristes på en pande.

Cremen laves af jordskokker, butternut græskar og sødekartofler, der skæres i 1-2 cm størrelser, og koges møre i halv fløde og halv mælk. Når de er møre blendes det hele til en creme og smages til med salt og peber. Konsistensen må gerne være lidt fast så den ikke flyder væk. Brug en afklippet frysepose til at dekorere med.

Kanapeerne gik rent ind hos både ungerne og de voksne. En god start på en dag med mad – smagfuld, eksperimenterende og helt sikker noget vi kan arbejde videre med.

Velbekomme.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.