opskrift pizza inspiration

Inspiration til dine hjemmelavede pizzaer

Jeg har lavet dette indlæg, hvis du mangler inspiration til pizzafyld. Det er inspiration, for jeg har ikke lavet en ingrediensliste. Heldigvis er der ikke så mange regler, når der skal laves pizza, men jeg har nogle grundelementer, som jeg næsten altid holder mig til:

En god dej, der kan rulles ultra tynd. I linket er der opskrift på en pizzadej, der bliver meget elastisk og kan rulles tyndt ud. På billederne kan du se en masse små pizzaer. Jeg har brugt opskriften på pizzadej til 6 almindelige pizzaer (fra linket), og den har jeg delt i 16 stykker. Du kan lave et helt bord med tapas-pizzaer.

Tomatsauce: Tomatsaucen er altafgørende for, at pizzaen bliver god. Jeg har ikke fundet en købe-sauce, der slår benene væk under mig endnu, men hvis nogen har et godt bud, så lad mig høre. Jeg har lavet en opskrift på tomatsauce / pizzasauce, som jeg synes fungerer godt. Du kan finde opskriften i linket.

Hvidløgsolie: Pres hvidløg i olivenolie. Lav den eventuelt dagen før så den kan trække noget smag.

Ost: Jeg bruger oftest mozzarellaost i klumper, som jeg skærer ud. Prøv bøffelmozzarella – det smager af mere. Du kan også bruge revet mozzarella.

Jeg køber ofte en antipasto pakke med forskellige italienske pølser, så der er lidt forskelligt til pizzaerne. Jeg køber denne pakke fra Brugsen

Sidst men ikke mindst så bliver pizzaerne super sprøde og lækre, hvis de bages på en brandvarm pizzasten eller bagestål. Jeg bruger et bagestål, som  du kan købe hos bagesten.dk. Jeg har haft en del pizzasten, men de er knækket, så jeg har købt et bagestål, og det er jeg super glad for. Jeg varmer stålet op i ovnen eller grillen 30-40 minutter før jeg skal bruge det ved 250 grader. Så bliver det gennemvarm. Det gode ved bagestål er, at det holder på varmen, så når du åbner og lukker ovnen/grillen, så forbliver det varmt og giver din pizza en sprød bund. Det er virkelig en investering, som jeg kan anbefale.

Og så til pizzaerne…

pizza med stenbiderrogn

Det er nok forkert at kalde denne kombination en klassiker, men fyldet er ihvertfald. Det er stenbiderrogn med creme fraiche, finthakket rødløg, dild og revet citronskal. Normalt bliver det serveret på en blinis, som en lille mundhapper, men blinisen er skiftet ud med en lille pizza. Pizzaenbunden ruller jeg ud, smører med creme fraiche og smider i ovnen, så den bliver sprød. Her skal bunden være kølet af, inden du putter fyld på. Jeg købte 200 gram stenbiderrogn og der er rigeligt til 10-12 af denne størrelse pizzaer. Husk at salte stenbiderrognene inder de kommer på pizzaen.

opskrift kartoffelpizza

Endnu en klassiker i pizzakøkkenet. Pizza med kartoffel. Jeg har lagt en opskrift på kartoffelpizza op før, men nu får du den igen. Skær kartoflerne i så tynde skiver som muligt. Jeg beholder skrællen på kartoflen fordi det bryder farverne, så kartoflerne ikke går ud i et. Put kartoflerne i koldt vand i mindst 30 minutter. Dup dem tørre i et rent viskestykke. Hæld olivenolie over kartoffelskiverne, så de er dækket at et fint lag olie. Rul pizzadejen tyndt ud og placer en skive mozzarellaost i midten. Læg kartoffelskiver på. De må ikke dække hinanden for meget for så bliver de ikke tilberedt ens. Drys med salt (kartoffelpizza har brug for salt!) og frisk timian eller rosmarin.

pizza med tang perler

Den her version lavede jeg fordi, at jeg havde fået nogle perler af balsamico og tænkte at det kunne være sjovt med en pizza, hvor man fik små eksplosioner af balsamico i hvert bid. Tangperlerne er fra tang-huset.dk og kan blandt andet købes i Menu og Spar. Pizzaen laves med en bund af tomatsauce, en skive mozzarella og en skive italiensk coppa (se linket længere oppe). Bag pizzaen sprød. Drys balsamico perler over hele pizzaen. Vend rucolablade i hvidløgsolie og server dem oven på pizzaen. De sødmefulde balsamico perler fungerer super godt med den lette smag af hvidløg og pebersmagen fra rucolaen. Du kan sagtens droppe coppa, hvis du vil have en vegetarpizza. Coppa’en er alligevel ikke hovedpersonen på pizzaen – det er perlerne.

opskrift pizza med portobello svampe

Den her pizza bliver ikke mere simpel. Der er kun 3 ingredienser – tomatsauce, mozzarellaost og portobellosvampe. Hvis de tre ingredienser bare er af god kvalitet, så er det en klasse pizza. Skær portobelloerne ud i skiver på 1 cm. De bliver mindre, når der får varme, men det er vigtigt at, der er noget bid. Portobellosvampene smager er rigtig meget og skal du erstatte kød, så er svampene et godt bud.

vegetarpizza med løg og tomat

Her kommer endnu en vegetarpizza. Grundpizzaen er igen en tynd bund, tomatsauce og mozzarellaost. Oven på osten putter du helt tyndskåret løg og rødløg. Del en cherry tomat i både og læg dem øverst. Vendt kernen på tomaten opad. Den er fyldt med vand og den hårde varme i ovnen/grillen hjælper med at fordampe vandet. I min verden ødelægger det pizzaen, hvis man bider i en alt for stor tomat. Det er som at få kastet kogende vand ind i kæften, og det er ikke særlig rart. Smid pizzaen ind på bagestålet og bag den godt af. Når den kommer ud igen, så river du en hulens masse pecorino ud over. Det ser måske ud af meget på billedet, men det skyldes faktisk mit rivejern. Jeg bruger et helt fint rivejern fra Microplane, der gør, at osten får mere volumen. Lige nu har Imerco dette sæt på bud, hvor du får den fine rive med (dette er ikke en reklame 🙂 )

pizza med prosciutto cotto

Denne pizza har jeg faktisk også skrevet om før, men jeg vender også altid tilbage til den. Det er en af mine favorit pizzaer. Bag en tynd pizzabund af med tomatsauce, en skive mozzarella og godt med oregano. Når pizzaen er bagt af, så server den med prosciutto cotto (kogt skinke), rucola og hvidløgsolie. Mums!

Jeg håber, at du blev inspireret og kan leve med at der ikke er en ingrediensliste.

Har du brug for mere inspiration, så kan du også finde en opskrift på pizza med teres major og bearnaise og en opskrift på pizza med gedeost og honning.

God fornøjelse!

En tanke om “Inspiration til dine hjemmelavede pizzaer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.