Så ryger min sundhedsmødom! Hvis du har besøgt bloggen før, så ved du måske, at dette ikke er en helse- eller sundhedsblog. Nu bevæger jeg mig ud i det med et ingefærshot med citron – mest fordi det smager godt, men også fordi det er sundt. Ingefær skulle være godt for alt mulig – det viser en masse undersøgelser i hvert fald – men jeg har ingen belæg for at sige, at noget af det er korrekt. Det er sådan set også lige meget, for er bare noget af det rigtigt, så er det fint med mig.
- Hjertesygdomme
- Diabetes
- Alzheimers
- Slidgigt
- Søsyge
- Køresyge
- Forbyggende af forskellige former for kræft
- Beskytter mod leverskade
- Det skulle være slankende
- Hjælper mod morgenkvalme hos gravide
En god måde at få ingefær hver dag er at tage et shot sammen med morgenmaden. Jeg er blevet helt afhængig. Min version bider lidt, men knejten på 7 får også et shot, så helt kras er den ikke. Du skal bruge:
- 200 gram ingefær (øko)
- 2 citroner (usprøjtet)
- 2 spsk rørsukker
- 1,2 liter vand
Jeg bruger usprøjtet ingefær og citron, da alt ryger ned i gryden. Skyl lige ingefæren først for eventuelle jordrester.
Skær 1 citron i både og ingefæren i tyndeskiver. Smid det hele i en gryde med rørsukker og 1,2 liter vand.
Kog det hele sammen under låg i ca 45 minutter. Efterfølgende lader du det trække i gryden i 12 til 24 timer afhængig af, hvor lang tid du kan vente.
Når det har trukket, hælder du det igennem en si og tilsætter saften fra den sidste citron. Grunden til, at jeg kun koger 1 citron med, er at give drikken en god citronsmag, men kogningen ødelægger citronens vitaminer, så dem får du ikke noget ud af. Det gør du så ved at tilsætte frisk citronsaft efter kogningen.
Hæld det på en flaske og sæt det på køl. Så er der frisk ingefærshot med citron, og den skal nok sparke gang i dine smagsløg fra morgenstunden. Hos os holder den næsten 2 uger, og vi er 3, der skyder dagen i gang med et ingefærshot.