Ras el hanout er en nordafrikansk krydderiblanding, der især bruges i det marokkanske køkken. Leder du efter en opskrift, så kan du finde 1000 forskellige på nettet, hvor mange af de samme krydderier går igen, men i forskellige mængde. De fleste krydderier er lette at afskaffe, så jeg har forsøgt at lave min egen hjemmelavet ras el hanout.
- 1,5 tsk peber
- 1 tsk kanel
- 1 tsk fennikelfrø
- ½ tsk cayennepeber
- 1 tsk nelliker
- 1 tsk koriander
- 1 tsk spidskommen
- 1 tsk muskatnød
- 1 tsk tørret ingefær
- ½ tsk kardemomme
- 1 tsk allehånde
Alle ingredienserne skal være knus, revet og kværnet som på billedet. Juster på mængden som du har lyst til – mere cayennepeber, hvis det skal være stærkere osv…
Brug ras el hanout i marokkansk kylling tagine.
God fornøjelse
En tanke om “Hjemmelavet Ras el hanout”