En hurtig beskrivelse af, hvordan du laver dine egne osteskiver, så din hjemmelavede cheese burger sparker ekstra røv. Jeg giver et bud på en god kombination, men du kan egentlig bruge dine yndlingsoste og hvis du hellere vil bruge en anden fond, så kan du gøre det.
Jeg har brugt:
- 75 gram Vesterhavsost fra Thise Mejeri
- 75 gram cheddar
- 0,5 dl noilly prat
- 0,5 dl god kyllingfond
Ovenstående giver 4 gode skiver, der passer godt til 200 grams bøffer.
Riv alt osten.
Varm væskerne op i en gryde. Væsken skal bruges som smagsgiver og til at smelte osten. Der må ikke være for meget væske for så kan ostesovsen ikke størkne igen.
Drys osten i den varme væske lidt ad gangen.
Rør godt rundt til alt osten er smeltet og du står tilbage med en fed ostesovs.
Ostesovsen skal nu hældes ned i et fad (ca 10 x 20 cm) belagt med bagepapir. Herefter sættes osten på køl.
Når osten igen er blevet fast, kan du skære dem ud i skiver. Skær bare igennem bagepapiret. Så er de lettere at håndtere, når de skal på bøffen.
God fornøjelse