Gastrik stammer fra frankrig, og kan hjælpe dig med at få en god balance mellem det bitre og det søde i din sauce. Det er ikke svært at lave en hjemmelavet gastrik, og når den først er lavet, kan den holde sig længe i køleskabet.
Jeg har lavet en en helt simpel gastrik med sukker og eddike. Jeg har set brødrene Price hælde rødvin i, men det holder jeg mig fra i denne omgang. Mængdeforholdet har jeg set hos den gode Claus Meyer, men i min optik bliver den lidt for flydende, hvis den ikke koges lidt ind.
- 200 gram sukker
- 4 dl god æble/frugteddike
Varm sukker op i en gryde, så det bliver til en karamel. Pas på det ikke brænder på, for så skal du starte forfra.
Når karamellen er klar, hældes eddiken ved. Igen skal du passe lidt på, når den kolde eddike hældes ned i gryden til den varme karamel. Det kan meget let sprutte ud over det hele.
Så snart alt karamellen er opløst, er gastrik’en klar. Hæld det i en beholder med låg. Det kan bruges til at smage saucer, wokretter, supper og andet til. Tag en teske ad gange for at prøve dig frem.
God fornøjelse.
Helt vildt flot nyt!!!! Sukker Martin… Og nej, Martin sukker ikke, men ret det lige i “opskriften”… jeg bliver helt blændet.
Glæder mig til fortsat at følge dig.
– Pia
Tak for det, Pia. Haha vidste du ikke, at man godt kunne lave gastrik af “supper”??? Det gik vist for stærkt 🙂 Det er rettet. God weekend. Martin