Hjemmelavede sprøde flæskesvær

Hjemmelavede sprøde flæskesvær.

Er det svært at lave hjemmelavede flæskesvær, der er langt mere sprøde og delikate end dem du kan købe i en butik? Nej – over hovedet ikke. Det er faktisk ret let og det tager heller ikke så lang tid. Jeg laver det, hvis jeg laver flæskesteg. Selvfølgelig – tænker du måske – det følger jo ligesom med flæskestegen. Forskellen er bare, at jeg laver dem hver som sig. Kødet tilberedes sous vide og flæskesværene ryger i ovnen for sig selv. Du kan se her hvordan du laver en saftig flæskesteg sous vide, hvis du ejer sådan en maskine. Jeg kan kun anbefale at prøver – resultatet bliver fantastisk.

Der er ikke så mange steps i at lave dine egne sprøde flæskesvær. Følg denne metode og du ender med super, sprøde flæskesvær.

Skær flæsken fra kødet. Normalt er flæsken allerede forskåret, så du bare skal skære igennem fedet for at få nogle fine striber flæskesvær. Afhængig af hvor glad du er for fedt, så trim sværene til.

Smid sværene i en gryde med kogende vand. Kog sværene i 20 minutter. Hvis du kigger på billedet, så kan du se en hvid kant på nogle af sværene. Det er fedt jeg ikke har fået skåret af.

Lad sværene dampe af på en rist efter kogning. På dette billede er fedtet mere tydeligt. Personligt fortrækker jeg at trimme dem helt til, men det fik jeg ikke gjort i denne omgang, Kønne eller appetitlig er de ikke, men det bliver de.

Sørg for at sværene ikke ligge oven på hinanden eller alt for tæt. Drys med salt. Salten hjælper med at tørre sværene ud så de bliver mere sprøde. Sæt risten ind i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca 20 minutter eller til de har en fin gylden farve og overfladen er begyndt at boble ud. Grøntsagerne og kyllinglårene i bradepanden under har ikke noget med sværene at gøre, men de samler fedet fra sværene, brunes af og så koger jeg en fond på det bagefter. Jeg har lavet en opskrift på en mørk kyllingfond, som du kan se i linket. Hvis du nogle stegeben i stedet, så kan du se opskriften på en god, hjemmelavet oksefond her.

Så har du hjemmelavet, sprøde flæskesvær, og de slår med garanti Jørgen og Kims flæskesvær i pose. Hvis du vil give flæskesværene et ekstra tvist, så drys fin chilipulver ud over sværene, når de kommer ud af ovnen. Det kunne også være tørret rosmarin, som du har blendet helt fin. Mulighederne er mange så giv den gas.

God fornøjelse!