Små forme | Gulerodscreme | MadMedMartin.dk

Gulerodscreme

Man kan næste ikke få serveret en ret på en restaurant uden at der er en eller anden form for creme inkluderet, og det er sku dejligt. Min yndlingscreme er nok lavet på jordskokker, men man kan lave en creme af alt – bare det kan koges i smadre og blendes. I mine øjne er en god creme helt lind (altså ingen klumper) og med en lidt tyk konsistens, så den ikke flyder ud.

Her er mit bud på en lækker gulerodscreme.

200 G | Gulerødder | MadMedMartin.dk

Jeg hakker 200 gram skrællet gulerod og tilsætter 1 dl vand med lidt salt. Vandet dækker ikke alle stykkerne men det gør heller ikke noget. Sæt låg på gryden og kog det hele i ca 20 minutter. Rør eventuelt rundt et par gange under vejs.

Kogt | Gulerødder | MadMedMartin.dk

Når gulerødderne er kogt møre, tager du låget af og koger videre til vandet er fordampet. Der er kommet rigtig meget smag ud i kogevandet, og det vil vi gerne have bliver i cremen. Blender vi vandet med gulerødderne, så bliver gulerodscremen for tynd, og det gider vi ikke. Hvis du fordamper alt vandet – eller så meget du kan – så har du stadig den intense gulerodssmag tilbage.

Smør | Gulerodscreme | MadMedMartin.dk

Tag gulerødderne op i et blenderglas og tilsæt 20 gram smør. Lad det smelte før du blender. Når du har blendet gulerodscremen helt lind, smager du til med salt og hvid peber.

Gulerodscreme | MadMedMartin.dk

Den færdige creme har en god fast konsistens og holder formen uden at falde samme. Overfladen er blank.

Gulerodscreme | MadMedMartin.dk

Gulerodscremen kan sagtens trækkes ud eller sprøjtes fra en sprøjtepose.

agar agar | Gulerodscreme | MadMedMartin.dk

Hvis du varmer cremen op i gryden sammen med agar agar, så kan du bruge gulerodscremen i en mere fast form. Agar agar skal lige koges sammen med cremen i 2 minutter og derefter i en form.

Små forme | Gulerodscreme | MadMedMartin.dkJeg har her hældt cremen i en isterningbakke. Bakken har en gummibund, så den faste gulerodscreme kan skubbes ud.

Små forme | Gulerodscreme | MadMedMartin.dk

Cremen kan både bruges til kolde og varme retter. Hvis du gerne vil fjerne smøren fra cremen, så lad vær med at kog vandet væk. Det gør ikke noget at vandet er der, når du bruger agar agar, for det gør hele mollevitten fast og smagen bliver i cremen. Blend gulerødder og vand og kog derefter med agar agar i 2 minutter.

God fornøjelse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.