Ret # 2 – En dag med mad
Her er en ret, hvor smagsoplevelsen går fra det milde og sarte jomfruhummerkød til den kraftige bisque, der virkelig sparker til smagsløgene.
Der skal bruges til 4 personer
- 4 jomfruhummer
- 1 kg hummerhaleskaller
- 1 dåse tomatpure
- ½ flaske hvidvin
- cognac
- 1/4 fløde
- salt og peber
- basilikumolie til pynt
Start med at tilberede bisquen. En tykbundet gryde varmes op ved høj varme. Lidt olie hældes i og jomfruhummerhaleskallerne (dejligt langt ord) tilføres, så de rigtig kan blive svitset af. Rør godt rundt i skallerne og giv dem bare nogle tæsk, så alt saft og kraft kommer ud. Tilfør et par skefulde tomatpure til skallerne og lad det svitse med. Rør rundt så det ikke brænder på. Mens gryden stadig er meget varm hældes en ordenlig slat cognac i. Lighteren tages frem og der skal nu flamberes. Pas på fingre og emhætte…
Når ildshowet er overstået hældes der en ½ liter hvidvin i og evt. lidt vand så skallerne bliver dækket. Lad skallerne simre i 30 minutter under låg. Herefter sies alt væsken over i en anden gryde, så den kan koge ind til en dejlig fond. Den rene fond skal nu monteres med en 1/4 liter fløde og smages til med salt og peber.
Jomfruhummerne slækkes fra hale til hoved, dog uden at dele hummeren i to. Rens hummeren for urenheder og giv den et skyl under hanen. Inden den skal på grillen så giv den lidt olivenolien, salt og peber.
Server den grillede jomfruhummer i en dyb tallerken med den kraftige bisque. Pynt med lidt basilikumolie.
Velbekomme.