Gazpacho på sifon | madmedmartin.dk

Gazpacho på sifon

Gazpacho – klassisk kold tomatsuppe – med et lille tvist. Jeg gik og tænkte over en lille, frisk forret, der kunne laves på forhånd. Der er gazpazho jo et nemt valg, men jeg ville egentlig godt lave den lidt anderledes og kombinere den med sifonflasken. Så ændrer gazpazhoen sig fra at være en suppe til at blive en mousse. Det kræver bare at gazpachoen tilføres lidt fedme (creme fraiche i dette tilfælde), hvilket der normalt ikke er i.

Gazpacho på sifon | madmedmartin.dk
Foto: Tanja Lang

Gazpacho-moussen serverer jeg i et vinglas med små hakkede agurker, sprøde croutoner og lidt frisk basilikum.

Til 4 personer skal du bruge:

  • 250 gram modne og smagfulde tomater
  • 25 gram rød peber
  • 25 gram grøn peber
  • 120 gram skrællet agurk
  • ½ fed hvidløg
  • 2 spsk olivenolie
  • saft fra ½ citron
  • Knivspids cayennepeber
  • 50 gram creme fraiche 38 %
  • 2 skiver hvid brød
  • Lidt hakket agurk
  • Frisk basilikum
Gazpacho på sifon | madmedmartin.dk
Foto: Tanja Lang

En god gazpacho afhænger meget af de tomater du bruger, hvilket selvfølgelig også gælder for de andre ingredienser. Gazpachoen bliver ikke tilberedt på nogen måde, så den smag ingredienserne har, er også den smag, du får frem.

Blend tomater, rød og grøn peber, agurk, hvidløg, olivenolie, citron, cayennepeber og et kvart brød uden kanter. Blend det godt. Pres bagefter suppen igennem en tæt si, så eventuel tomatskind og andre småting sies fra.

Rør suppen sammen med creme fraiche, og smag til med salt, cayennepeber og citron, hvis det mangler.

Hæld supper på sifonflaske og skyd med én patron. Læg flasken på køl sammen med en kold hvidvin. Tak begge dele frem lige før du

Gazpacho på sifon | madmedmartin.dk
Foto: Tanja Lang

skal servere forretten for gæsterne.

Skær resten af brødet ud i små firkanter og rist dem på en pande. Skær agurk ud i små stykker på samme størrelse med brødet.

Find 4 vinglas, som du kan bruge til servering. Fyld bunden op med gazpacho-moussen og pynt med agurk, croutoner og små blade basilikum.

Velbekomme.

Jeg havde fornøjelsen af at have besøg af en fotograf, der er ret skarp med et kamera. Tak for billederne 🙂

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.