Farsbrød med et tvist.

En god klassiker lavet om til lidt søndagshygge. Jeg kan egentlig godt lide de gamle klassiker, men ender næste altid med at lave lidt om på dem.

Her er det forloren hare eller farsbrød, hvor der er lidt ekstra smidt i farsen. Farsbrødet bliver mindre bombastisk end den klassiske, men det ødelægger bestemt ikke den gode sauce.

Jeg har brugt:

  • 600 gram hakket svine og kalvekød
  • 1 løg
  • 1 grøn peber
  • 3 soltørret tomater
  • 2 små æg
  • 1 spsk mel
  • ½ dl mælk til fasen
  • 1 dl mælk i bunden af fadet
  • salt/peber
  • 240 gram bacon i skiver

Til saucen

  • 1/4 madfløde
  • madkulør
  • ribsgele
  • lidt jævner

Tilbehør

  • Det er søndag så det blev til nogle hurtige købe-rösti og en blandet salat.

Både løg, grøn peber og soltørret tomat hakkes fint og blandes sammen med kød, æg, mel, mælk, salt og peber. Farsen røres sammen og får lov til at stå at samle sig en halv times tid. Herefter lægges farsen i et fad (som et brød) og dækkes til med baconskiver. Hæld lidt vand eller mælk i bunden og sæt den ind i ovnen ved 225 grader i 20 minutter, hvorefter at temperaturen sættes til 180 grader 20 minutter mere.

Efter 30 minutter hældes væsken fra fadet gennem en si over i en gryde til sauce. Madfløde, kulør og lidt ribsgele tilsættes og saucen jævnes.

Så kan der serveres lidt mormor på tallerken.

Velbekomme.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.